Accident feroviar grav în gara din Galați. Mai multe persoane au fost rănite

25 martie 2023 18:44   Național
Ultima actualizare:

Un accident extrem de grav s-a petrecut în gara din Galați. Potrivit informațiilor de ultimă oră apărute în presă, un vagon de călători a fost lovit de către o locomotivă care circula cu viteză. 

Inspectoratul de Poliție Județean Galați a declarat că accidentul feroviar s-a petrecut în jurul orei 19:19, astăzi, 25 martie. 

Cum s-a produs accidentul și câte persoane au fost rănite 

  „La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău.”, a fost informația transmisă de Inspectoratul de Poliție Județean Galați, potrivit digi24.ro

Directorul CFR Călători a explicat modul în care s-a produs accidentul

,,La manevra de cuplare, din cauza vitezei mari, locomotiva a intrat în garnitură. Locomotiva trebuia să intre cu viteza de maximum 10 kilometri la oră, dar a avut cel puțin 30 de kilometri pe oră. Mecanicul va fi audiat. Am înteles că avea timpii de odihnă, era un mecanic experimentat”, a Traian Preoteasa, director CFR Călători, potrivit sursei citate. 

De asemenea, acesta a transmis că în momentul accidentului au fost rănite patru persoane. 

Mai multe