UPDATE: Accidente grave în țară. La Gorj, zece persoane au ajuns la spital. În Ialomița un TIR a luat foc

20 septembrie 2024 5:13   Național
Ultima actualizare:

 UPDATE: Alte două persoane rănite în accidentul din județul Gorj, unde un autobuz și un microbuz s-au ciocnit, au ajuns la spital. Inițial, acești doi pasageri au plecat de la locul accidentului, dar pentru că au fost răniți, au decis în cele din urmă să meargă la spital, informează IPJ Gorj. Potrivit sursei citate, toate persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale erau pasageri în microbuz. În autobuz nu erau prezenţi pasageri.

„La data de 20 septembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi, prin apelul 112, despre faptul că pe DN 67 D, la intersecţie cu DJ 672 C din localitatea Răchiţi, s-a produs un accident rutier soldat cu 8 victime, toate conştiente, în urma coliziunii dintre un autobuz şi un microbuz de transport persoane. Din primele cercetări efectuate de poliţişti s-a stabilit că un bărbat de 64 de ani, din municipiul Târgu Jiu, în timp ce conducea un microbuz, pe DJ 672 C Răchiţi, din direcţia comunei Runcu către Târgu Jiu, ajungând la intersecţia cu DN 67 D, pentru a efectua virajul către stânga, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autobuz condus de un bărbat de 39 de ani, din oraşul Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, care circula pe DN 67 D, din direcţia Târgu Jiu către Tismana, intrând în coliziune cu acesta", menţionează reprezentanţii IPJ Gorj.

Știre inițială: 
Două evenimente rutiere grave au avut loc în această dimineață în țară. La Gorj, opt persoane au ajuns la spital răniți în urma unui impact între un autobuz și un microbuz, iar circulația rutieră a fost restricționată în zona Runcu, anunță Infotrafic. Tot în această dimineață a fost restricționată circulația și în localitatea Giurgeni, județul Ialomița, după ce un TIR a luat foc în mers.

Gorj. Accident între un autobuz și un microbuz

Un autobuz şi un microbuz au fost implicate vineri dimineaţă într-un accident pe DN 67D, în zona localităţii Runcu din judeţul Gorj, opt persoane fiind rănite.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 67D Târgu-Jiu - Tismana, în zona localităţii Runcu, judeţul Gorj, a avut loc o coliziune între un autobuz şi un microbuz, transmite Agerpres.

La fața locului au ajuns mai multe echipaje medicale. În urma accidentului, opt persoane au fost rănite. Au primit îngrijiri medicale la fața locului. Răniții au necesitat transportul la spital. Toate persoanele erau conștiente.

Circulaţia rutieră a fost restricţionată în ambele direcţii de deplasare pe timpul cercetărilor, anunță sursa citată.

Ialomița. Un TIR a luat foc în mers

Și în Ialomița a avut loc un incident rutier. Un autotren încărcat cu ciment a luat foc în mers, vineri dimineaţă, pe DN 2A, în localitatea Giurgeni din judeţul Ialomiţa.

Ca urmare a accidentului, circulaţia în zonă s-a desfăşurat cu dificultate.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate, pe un singur fir, prin dirijarea poliţiştilor, pe DN 2A, în zona localităţii Giurgeni, judeţul Ialomiţa, după ce un autotren încărcat cu ciment a luat foc în mers.

TIR-ul a rămas pe partea carosabilă, iar în aceste momente se acționează pentru extragerea autovehiculului de pe șosea. 

Incidentul nu este soldat cu victime, arată sursa citată. Se estimează reluarea normală a traficului în 30 de minute. 

Mai multe