Alexia Tudose, cântăreața cu brațele replantate, cu ochii în lacrimi

10 ianuarie 2023 10:33   Național
Ultima actualizare:

După ce o echipă extraordinară de medici i-a replantat braţele smulse în accident, Alexia Tudose, fata de 15 ani care a suferit un grav accident și era să-și piardă brațele, este acum acasă, alături de familie, şi aşteaptă cu optimism să revină la normalitate. 

Alexia a renăscut! 

O ţară întreagă o ştie pe Alexia, fata din Botoșani rănită deosebit de grav într-un accident rutier, în timp ce se afla în autocar. Pe 16 decembrie, mergea împreună cu ansamblul artistic din care făcea parte spre Slobozia, unde urmau să susțină un spectacol.

Şoferul a ratat o curbă în localitatea Paşcani, autocarul s-a răsturnat, iar 27 de pasageri au fost răniţi. Alexia, cel mai grav. Ambele braţe i-au fost amputate în accident, iar medicii au făcut eforturi supraomeneşti pentru a i le salva.

Acum, Alexia e alături de familie. E bine, fericită şi cu mari speranţe şi planuri pentru viitor. Şapte operaţii i-au făcut medicii din Iaşi pentru a-i salva braţele, iar prima a durat 20 de ore. Alexia a fost extrenată înainte de Anul Nou şi a petrecut trecerea dintre ani alături de familie.

După tragedie, tatăl ei, care lucrează de ani de zile în străinătate, a venit acasă după o lungă perioadă în care a lipsit. Familia s-a reunit, iar Alexia, care încă nu îşi poate mişca braţele, a fost fericită.

Unul dintre medicii care a participat la salvarea braţelor Alexiei a vizitat-o acasă. Gestul doctoriţei a adus bucurie şi multă linişte sufletească în casa familei Tudose. Mama fetei a postat pe Facebook un mesaj de mulţumire şi fotografii de la întâlnire.

 Într-un an şi jumătate îşi va putea folosi mâinile

„Dacă cineva ne-ar întreba ce ne-am dori în această zi de Duminică, i-am arăta pozele acestea şi i-am spune că deja avem TOT ce ne face fericiţi!!! Mulţumim dna Sidonia Susanu pentru vizită! Ne-aţi umplut casa cu linişte sufletească!”, a scris mama Alexiei. Doctoriţa Sidonia Susanu a coordonat operaţiile care au salvat-o pe Alexia.

Fata de 15 ani e conştientă că a trecut printr-o mare încercare. Fratele ei i-a fost primul mare ajutor când, după ce a dus-o în braţe la ambulanţă, i-a recuperat de pe jos unul dintre braţe şi l-a dat medicilor. Doar aşa a fost posibilă minunea dinainte de Crăciun!

Externată pe 31 decembrie, Alexia a plecat spre casă optimistă. Un copil foarte puternic care nu s-a lăsat descurajat de încercarea la care a supus-o viaţa.

„Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum şi sunt sigură că şi în continuare o să fie totul bine şi o să-mi revin cât mai repede şi cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi şi abia aştept să-mi văd prietenii. Am emoţii şi ştiu că acasă o să fie cel mai bine.”, spunea Alexia la externare.

Fata urmează câte două şedinţe de kinetoterapie pe săptămână pentru a-şi putea mişca braţele aşa cum are nevoie. Medicii spun că într-un an şi jumătate îşi va putea folosi ambele mâini, dar pentru acest lucru e nevoie de muncă, încredere şi multă voiţă, iar Alexia a arătat că nu duce lipsă de nimic din toate acestea. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe