Amenzi uriașe pentru această greșeală facută de șoferi. Ce trebuie să știe românii care ajung la munte

13 iunie 2024 12:30   Național

Șoferii din țara noastră riscă să primească amenzi uriașe, data viitoare când ajung la munte. Mai precis, cei care vor intra cu mașina în albia unei ape curgătoare idn zonele montane urmează să primească o amendă ce poate ajunge chiar și la 10.000 de lei.

Sancțiunile severe sunt prevăzute în noua legislație ce reglementează pescuitul și protecția resursei acvatice vii. Aceasta a început să fie aplicată chiar de săptămâna trecută, așa că românii care ajung cu mașina la munte trebuie să fie atenți pe unde conduc, dacă nu vor să se trezească cu o amendă de zile mari!

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, această prevedere este inclusă în Legea 176/2024, în care se reglementează pescuitul, dar și protecția resursei acvatice vii. Această nouă lege a intrat deja în vigoare din data de 6 iunie. Printre nenumăratele modificări aduse de această lege este prevăzut și faptul că „circulația autovehiculelor de orice tip și transportul cu orice mijloace al buștenilor prin albia minoră a râurilor și pârâielor din zona de munte” este acum o contravenție.

Șoferii care se pot trezi cu amenzi de 10.000 de lei

Mai precis, șoferii din țara noastră trebuie să știe că dacă trec cu mașina prin albia râurilor și pârâielor din zonele de munte, vor primi o amendă cuprinsă între 6.000 și 10.000 de lei. De asemenea, mai este menționat în noua lege că această abatere mai poate fi sancționată și cu „reținerea și suspendarea pe o durată de 120 de zile a permisului, licenței sau a autorizației de pescuit comercial, după caz.”

Această măsură era prevăzută și în legislația precedentă, însă amenzile erau mult mai mici. Mai precis, amenda pentru această abatere putea ajunge, înainte, numai la 8.000 de lei. Desigur, în noua legislație mai sunt menționate și alte sancțiuni. Amenzi masive, de până la 10.000 de lei, se pot aplica acum și celor care dețin, transportă, ori vând, pești care nu ajung la dimensiunile minime legale admise. Noua lege stabilește și mai multe reguli generale pentru pescuitul recreativ.

Mai multe