Anunțul făcut de Ministerul Apărării Naționale, în ziua în care Putin a anunțat mobilizarea în Rusia

21 septembrie 2022 17:12   Național
Ultima actualizare:

La câteva ore după anunțul video, în care Vladimir Putin a anunțat mobilizarea trupelor, în Rusia, Ministerul Apărării Naționale din România a publicat un anunț, pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Ministerul a început recrutarea suplimentară de personal militar

Căutăm colegi! Ai calitățile necesare? Ai fost admis la selecție, dar nu ai fost repartizat în seria anterioară? Există o nouă șansă! MApN recrutează candidați pentru ocuparea a 1695 de posturi de SOLDAT/GRADAT PROFESIONIST- seria suplimentară 2022. Vă puteți înscrie până la data de 24 octombrie 2022”, se arată în anunțul publicat de Ministerul Apărării Naționale.

Vezi și: Putin anunțat o mobilizare partială în Rusia! Câte persoane vor fi chemate la război

Textul prezintă și condițiile minime de participare la anunțul de selecție, criteriile suplimentare fiind disponibile pe site-ul instituției.  Astfel, condițiile minime de recrutare sunt următoarele: cetăţenie română şi domiciliul stabil în România;vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;- absolvirea cel puţin a primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior (minimul 10 clase); numai pentru arma "auto" şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma "geniu": să posede permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C.

Selecția candidaților se va desfășura în perioada 26 septembrie - 11 noiembrie.

Într-un mesaj video înregistrat marți, 20 septembrie, și transmis miercuri, 21 septembrie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat mobilizare parțială, în Rusia, conform Adevărul. Decizia i-a luat prin surprindere pe ruși, iar numărul celor care caută să plece din țară este tot mai mare.

Citește și: El e românul care luptă în armata ucraineană împotriva rușilor: «Mi-au spus că sunt inconștient»

În discursul său, Putin a precizat că „Vestul vrea să distrugă țara”, iar scopul Rusiei este de a elibera de neonaziști Donbasul și teritoriile Herson, Zaporojie. „Politica intimidării împotriva rușilor devine tot mai mare”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe