Atentatul cu bombă de la Arad, de acum 3 ani, ar fi fost comandat chiar de fiica omului de afaceri mort în explozie

23 octombrie 2024 8:30   Național

La mai bine de trei ani de la atentatul cu bombă din Arad, care a dus la moartea omului de afaceri Ioan Crișan, anchetatorii au avansat semnificativ în rezolvarea cazului. Informațiile recente sugerează că atacul ar fi fost comandat chiar de fiica lui Crișan, implicând și alte persoane din cercul său apropiat.

Detalii despre atentat

Atentatul a avut loc pe 29 mai 2021, când mașina lui Ioan Crișan a explodat, provocându-i moartea imediată. Explozia s-a petrecut pe o stradă din Arad, iar primele echipaje de intervenție, pompierii, au descoperit cadavrul afaceristului în interiorul vehiculului, care a fost distrus în totalitate. Necropsia efectuată a confirmat identitatea victimei și a arătat că acesta a decedat în urma exploziei, la doar câteva secunde după activarea bombei.

Procurorii Parchetului General au clasificat incidentul ca fiind un omor cu premeditare, luând în calcul varianta că explozia a fost un asasinat la comandă. Conform cercetărilor, explozibilul folosit era de mare putere, ceea ce sugerează o planificare detaliată.

Implicațiile fiicei lui Ioan Crișan

Noile informații obținute de anchetatori sugerează că fiica lui Ioan Crișan ar fi fost persoana care a comandat asasinatul, scriu cei de la Adevărul. Aceasta ar fi acționat împreună cu trei prieteni ai afaceristului, implicându-se activ în planificarea atentatului. Se estimează că asasinatul a fost realizat de un grup de asasini plătiți, care s-ar afla în prezent în alte țări, dificultatea aducerii lor în fața justiției complicând și mai mult investigația.

Pentru a rezolva cazul, autoritățile române au solicitat ajutor internațional, colaborând cu state precum Ucraina, Republica Moldova și Serbia. Informațiile obținute indică faptul că unii dintre suspecți, cetățeni străini, au părăsit România la scurt timp după atac, ceea ce a generat o complicație suplimentară în urmărirea acestora.

Potrivit Poliției Române, ancheta a implicat un volum considerabil de activități investigative și de cercetare penală, iar eforturile instituționale depuse au fost continue, cu resurse umane și logistice importante alocate acestei cauze.

Mai multe