Băncile care oferă cele mai bune depozite bancare în septembrie 2024. Unde câștigi cei mai mulți bani la depozitele în lei sau euro

7 septembrie 2024 12:11   Național

În luna septembrie 2024, cea mai mare dobândă pe care băncile o oferă pentru un depozit bancar, la termen de 12 luni, este de 7%. Pentru cei care nu știu un depozit bancar reprezintă, de fapt, depunerea la bancă a unei sume de bani pe o anumită perioada de timp. 

Ratele dobânzilor la depozitele bancare au scăzut în ultimele luni, dar sunt încă peste rata inflației, ceea ce reprezintă o bună modalitate de a îți proteja fondurile de creșterea prețurilor. Dacă te decizi să îți dechizi un depozit bancar în septembrie 2024 având disponibilă suma de 10.000 de lei vor câștiga, după 12 luni, o suma de 630 de lei, după impozitarea de 10%.

Anul trecut, cea mai avantajoasă dobândă pentru depozitul pe 12 luni era de 8,45%. În prezent, două bănci din România mențin încă dobânzi ridicate la depozite, oferind 7% pentru maturitatea de 12 luni.

TechVentures Bank

- Lei: 7%

- Euro: 3,05%

Tbi bank

- Lei: 7%

Salt Bank

- Lei: 6,25%

- Euro: 1,75%

Patria Bank

- Lei: 5,70%

- Euro: 2,80%

Raiffeisen Bank

- Lei: 5,50%

- Euro: 1,70%

Credit Europe Bank

- Lei: 5,25%

- Euro: 1,75%

Important de amintit este faptul că dobânzile depozitelor bancare au scăzut față de anii trecuți, atunci când ne confruntam cu o inflație de peste 10%. Depozitul bancar sau depozitul la termen reprezintă, de fapt, depunerea la bancă a unei sume de bani pe o anumită perioada de timp, numită și maturitatea depozitului. Aceasta poate fi de câteva zile, luni sau chiar ani. În toată această perioadă, în care tu depui în fiecare lună o sumă de bani, banca îți plătește o dobandă.

Fiecare instituție bancară are propriile reguli privind constituirea unui depozit, precum necesitatea de a depune o anumită sumă minimă, existența unui cont curent sau comisioanele percepute pentru diverse operații privind aceste instrumente de economisire.

În prezent, a devenit mult mai tentant pentru oameni să împrumute statul prin achiziția de titluri de stat. De exemplu, pentru o sumă depusă la bancă de 10.000 de lei, păstrată timp de un an, după impozitarea de 10%, câștigul este unul de aproximativ 630 de lei. 

Mai multe