Anunț de ultimă oră despre cardurile de energie! Iată ce se va întâmpla cu ele
Românii primesc carduri de energie în valoare totală de 1.400 de lei. Cu banii, oamenii pot să-și plătească și lemnele, bani care pot să fie primiți pe loc, dacă documentele privind procurarea acestora sunt valide.
Cardurile de energie, ajutor pentru lemne
Cu cardul de energie se pot plăti și lemne de foc. "Banii pot fi primiţi pe loc dacă documentele privind procurarea lemnelor de foc sunt documente valide şi au toată procedura respectată", a spus ministrul Marcel Boloş.
Ministrul spune că cei în cauză au nevoie de cartea de identitate, de cardul de energie şi documentul justificativ, respectiv factura de livrare a materialului lemnos şi documentele de plată.
"Noi discutăm despre decontarea unor sume plătite în numerar de către beneficiarii noştri", a explicat el. Boloş a precizat că, dacă aceste documente au fost rătăcite, fiind o perioadă de timp de la achiziţia lemnelor, se acceptă şi copie eliberat de către furnizorul de lemne.
Condiții pentru primirea banilor
Nu toată lumea poate să primească aceste vouchere. Primesc bani doar pensionarii peste 60 de ani, pensionarii de invaliditate, persoanele cu handicap, dar şi familiile cu alocaţie de susţinere sau cu ajutor social. Trebuie să fie respectată și o condiție. Venitul net nu trebuie să depășească 2.000 de lei.
Care este valoarea cardurilor
Cardurile de energie sunt în valoare de 1.400 de lei, bani primiți în două tranșe. Prima parte de bani a început să ajungă la oameni, adică cei 700 de lei, iar cea de-a doua tranșă, alți 700 de lei vor ajunge abia în luna septembrie.
Sunt discuții la Guvern ca în septembrie să primească ajutor și cei care au 3.000 de lei venit per membru de familie. În prezent, sunt 4 milioane de beneficiari, iar bugetul alocat este de 5 miliarde de lei. Trebuie menționat că voucherele au o anumită valabilitate. Ele trebuie folosite până la finalul acestui an.
Specialiștii mai spun care sunt actele necesare pentru beneficiari. Cardul de energie, care va fi primit prin Poșta Română, actul de identitate, dar și facturile sau alte dovezi, validate de administratorul blocului, care să ateste sumele rămase neachitate.