Care este cea mai bună Universitate din România. Se situează pe locul 260 în Europa, și pe 15 în Europa Centrală și de Est

18 august 2024 9:32   Național
Ultima actualizare:

Educația este întotdeauna crucială, iar dacă ne vom înscrie la o universitate pe care apoi o vom regreta, riscăm să pierdem câțiva ani buni din viață. Din acest motiv, în loc să o luăm de la zero în alt loc, cel mai bine este să știm de la început care este cea mai bună opțiune pe care o avem la dispoziție! Iar atunci când vine vorba despre România, această universitate este considerată a fi cea mai bună.

Este considerată a fi cea mai bună universitate din țara noastră și cu siguranță că fiecare dintre noi am auzit numele ei, până acum. Mai precis, este vorba despre Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), din Cluj-Napoca! Într-un clasament făcut pentru Europa de către cei de la QS World University Rankings, această universitate se găsește pe locul 260, dintr-un total de 688, conform edupedu.ro.

De asemenea, atât Universitatea Babeș-Bolyai, cât și Universitatea din București, sunt singurele care apar în top 20, la nivelul Europei de Est. Acestea se află pe locurile 15, respectiv 18.

Care este cea mai bună universitate din țara noastră

La nivelul întregului continent, numai 4 alte universități din țara noastră au reușit să ajungă în top 500, atunci când vine vorba despre universitățile europene. Este vorba despre Universitatea Politehnică (din București), Universitatea A.I. Cuza (din Iași), Universitatea Lucian Blaga (din Sibiu), cât și Universitatea de Vest (din Timișoara).

Acest clasament este dominat de către universitățile din Marea Britanie. Nu mai puțin de 7 dintre primele 10 universități de top din Europa sunt din această țară, în timp ce celelalte se găsesc în Franța și în Elveția.

Care este cea mai bună universitate din Europa

Dacă suntem curioși care este considerată a fi cea mai bună universitate din Europa, este vorba despre University of Oxford. Pe locul doi vom găsi o universitate din Elveția, mai precis, ETH Zurich.

În continuare, pe locul trei se află University of Cambridge, în timp ce o altă universitate din Marea Britanie se găsește pe locul 4, Imperial College of London.

Mai multe