Cât a putut să scoată din buzunare Mr. Beast pentru a sta 7 zile la salina din Turda. Suma este uriașă

15 octombrie 2024 8:23   Național
Ultima actualizare:

Mr Beast, cel mai cunoscut YouTuber din lume, a petrecut șapte zile în salina Turda. Acesta a provocat alți 11 cunoscuți influenceri la un test de supraviețuire, la 40 de metri sub pământ. Primăria ar fi încasat pentru întreaga săptămâna de filmări suma de un milion de euro. Youtuberii au filmat aventura subternă în iulie, când Salina Turda a fost închisă pentru public. Clipul video a fost văzut de aproape 50 de milioane de oameni.

Test de supravieţuire în salina Turda

În timpul celui de-al doilea război mondial, când România era bombardată, mii de oameni se ascundeau aici. Acum, doar un grup de YouTuberi mai trăiesc aici", spune Mr. Beast în clipul lui. Youtuberul american cu peste 320 de milioane de urmăritori şi o avere de 700 de milioane de dolari a provocat 11 cunoscuţi influenceri la un test de supravieţuire în salina Turda, la 40 de metri sub pământ.

Filmarea, în topul celor mai urmărite de pe YouTube 

Filmarea din salina Turda a fost în topul celor mai urmărite clipuri de pe youtube în Canada, Statele Unite, Brazilia, Australia şi Europa. Aproape 50 de milioane de oameni au văzut-o. Ca să atingă acest număr de vizitatori, fosta mină de sare ar avea nevoie de 83 de ani. 600.000 de turişti o explorează anual. „Chiar dacă arată ca ceva venit direct din viitor, acest oraş este construit în interiorul unei mine vechi de peste 1.000 de ani", mai spune influecerul.

Youtuberii au filmat aventura subternă în iulie, când Salina Turda a fost închisă pentru public. Presa locală scrie că primăria a încasat un milion de euro ca să îl lase pe Mr. Beast şapte zile în subteran. 

Primar Turda: „Am avut şi 7.000 de vizitatori pe zi"

„În vara aceasta am avut şi 7.000 de vizitatori pe zi. Cu siguranţă, la 300 şi ceva de milioane de vizualizări pe care le poate avea acest clip se va intensifica. Noi am făcut deja demersurile pentru ca Salina Turda să intre în patrimoniul UNESCO", spune Cristian Octavian Matei, primarul din Turda, scrie Observatornews.ro.  

Salina Turda, printre cele mai spectaculoase atracții

Salina Turda este cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume, potrivit descrierii de pe site-ul propriu. Salina Turda este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din lume.

Este subteranul pe care oamenii l-au creat într-un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, săpând în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Acum, sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul.

MrBeast are peste 320 de milioane de abonaţi

MrBeast are, la cei 26 de ani, care peste 320 de milioane de abonaţi. Averea sa ajunge la aproximativ un miliard de dolari, iar o parte din banii câștigați sunt folosiți în scopuri caritabile.  MrBeast, care a făcut celebră salina Turda, a fost declarat cel mai bine plătit YouTuber în 2021, când a câştigat 54 de milioane de dolari într-un an.

James Stephen Donaldson, cunoscut mai bine sub pseudonimul „MrBeast”, este un creator de conținut american. Acesta s-a născut la data de 7 mai 1998, în Wichita, Statul Kansas

Mai multe