Cât costă să faci turul Europei cu trenul. CFR Călători a făcut anunțul: „Veți putea călători în cel mai interesant mod posibil”

1 august 2024 18:48   Național

Te-ai întrebat vreodată cât trebuie să scoți din buzunar pentru a face turul Europei cu trenul? Ei bine, există un abonament care îți permite să vizitezi 33 de țări într-o perioadă scurtă de timp. Chiar și românii pot beneficia de acest pachet special.

Abonamentul special cu care poți călători în 33 de țări din Europa

Pass-ul Interrail este un abonament special, care le permite cetățenilor români să călătorească în zeci de țări din Europa, pe perioada verii. CFR Călători a precizat care sunt costurile unei astfel de călătorii cu trenul și a specificat țările pe care românii le pot vizita. Mai mult, acest abonament permite accesul nelimitat al călătoriilor cu majoritatea trenurilor de pe continent.

„Cu Pass-ul Interrail veți putea călători în cel mai interesant mod posibil, care vă va oferi ocazia de a aprecia peisajele spectaculoase ale Europei, precum și moștenirea ei culturală și istorică. Interrail Pass permite călătorii nelimitate cu majoritatea trenurilor din Europa, fiind o legitimaţie de călătorie nominală valabilă numai însoţită de un act de identitate”, informează CFR Călători pe site-ul oficial.

Există 2 tipuri de abonamente disponibile, respectiv Interrail Global Pass care permite vizita în 33 de țări și Interrail One Country Pass, care asigură călătoria doar într-un singur stat din Europa.

Țările pe care le poți vizita. Care sunt tarifele

Țările pe care le poți vizita sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cehia, Danemarica, Bosnia-Herțegovina, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Germania, Italia, Luxemburg, Irlanda, Letonia, Lituania, Marea Britanie, Macedonia, Norvegia, Muntenegru, Olanda, Portugalia, România, Polonia, Serbia, Spania, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ungaria și Suedia.

Mai mult, cu același bilet poți traversa pe mare între Grecia și Italia, prin compania maritimă ATTICA Group. Cât despre tarife, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 11 ani Pass-ul este gratuit, aceștia putând să călătorească cu un „Pass de Copil”, atunci când sunt însoțiți de un adult care posedă „Pass de Adult”.

Pe de altă parte, prețurile pentru adulți variază, pornind de la 283 de euro pentru cei cu vârste cuprinse între 28 și 59 de ani la clasa 2. În schimb, pentru cei care călătoresc la clasa 1, prețul pornește de la 359 de euro pentru 4 zile din luna în curs.

Persoanele care au peste 60 de ani vor plăti 255 de euro la clasa 2, în timp ce la clasa 1 vor avea de achitat 323 de euro. În plus, cei care vor să călătorească continuu vor plăti între 552 și 884 de euro, în funcție de vârstă.

Mai multe