Anunțul CFR care a stârnit amuzamentul românilor! „Dacă reduc viteza vom sta pe loc!”

CFR a informat recent românii că, din cauza caniculei, urmează ca trenurile să circule chiar și cu 50 km/h mai încet. Cu toate acestea, anunțul a stârnit amuzamentul românilor, care deja sunt obișnuiți cu faptul că trenurile circulă, oricum, foarte încet.

Anunțul CFR a stârnit amuzamentul românilor / foto: Shutterstock
Anunțul CFR a stârnit amuzamentul românilor / foto: Shutterstock

Anunțul a fost făcut de CFR chiar în cursul zilei de duminică, 23 iunie. Românii au fost informați că din cauza codului roșu de caniculă, viteza trenurilor va fi reduse cu 30, până la 50 de km/h.

Această decizie ar fi necesară din cauza faptului că temperatura de la nivelul șinei poate trece peste 50 – 80 de grade Celsius. Aceste restricții ar urma să fie aplicate cât timp rămâne valabil codul roșu, ori cel portocaliu.

Cu toate acestea, anunțul CFR a stârnit amuzament printre români, care deja se confruntă cu viteza redusă a trenurilor din țara noastră, indiferent de vreme. „Dacă reduc viteza cu 30 km/h vom sta în realitate pe loc. Dacă trenurile reduc viteza cu 50 km / h vom merge, de fapt, cu 20 km /h, dar în sens opus”, a scris un român, pe un grup turistic, conform adevarul.ro.

Anunțul CFR a stârnit amuzamentul românilor

Amuzați de anunțul CFR, mai mulți români au dat exemple de trenuri care oricum circulă cu viteze cuprinse între 30 și 40 de km/h, indiferent de vreme.

„Am făcut 16 ore până la Cluj, de la București, pe mai puțin de 500 km. Îmi venea să mă dau jos și să alerg pe lângă tren, aș fi ajuns mai repede. Nici nu știu ce caniculă a fost! Afară erau 32 de grade la București, iar când am ajuns la Cluj erau 17 grade, era deja a doua zi dimineață, dar trenurile tot se târau ca și cum ar fi temperaturi de Africa”, a scris alt român.

O altă persoană a vorbit despre experiența pe care a avut-o în Franța, unde în ciuda caniculei, trenurile circulă mult mai repede decât în țara noastră. „Am fost recent cu TGV, în Franța era foarte cald, dar trenul a avut o medie de peste 250 km / h. Doar de vreo 10 ori mai repede ca la noi. Oare la ei nu e afectată șina trenului de căldură?”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
449511188 886549006839280 8344282868118880317 n jpg
image
image
image
image
image
image
Războinicii daci, „mai războinici decât oricare dintre oamenii care au trăit cândva” jpeg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
shaorma de casa jpeg
shutterstock 1893899740 jpg
Carlo Acutis jpg
SYLVESTER MOTAN jpg
padure jpg
storm 4651306 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net