Un nou val de praf saharian va ajunge în țara noastră. Care vor fi regiunile afectate

Experții de la Administrația Națională de Meteorologie anunță că un nou val de praf saharian va ajunge în țara noastră! Acesta se va face resimțit pe teritoriul României chiar miercuri, 26 iunie. Experții ne mai spun că ar trebui să observăm depuneri de praf în jumătatea de vest a țării.

Praful saharian se va face resimțit chiar de miercuri
Praful saharian se va face resimțit chiar de miercuri

Praful saharian va face din nou probleme în țara noastră, chiar mâine, 26 iunie! Administrația Națională de Meteorologie a anunțat faptul că în perioada cuprinsă între 26 și 27 iunie, până înspre ora 21.00, circulația aerului va favoriza avansul unei mase de aer încărcate cu praf saharian, ce vine din nordul Africii. Acesta se va deplasa către sud-estul Europei și va ajunge și în România.

„În perioada 26 iunie, ora 3.00 - 27 iunie ora 21.00, circulația aerului, predominant sudică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, către sud-estul Europei și deasupra României”, a anunțat ANM, potrivit informațiilor de la adevarul.ro.

Din fericire, în cursul zilei de joi, spre seară, acest aer încărcat cu particule de praf saharian va începe să se îndepărteze de țara noastră.

Un nou val de praf saharian va ajunge în România

Din păcate, în situații extreme, praful saharian poate cauza probleme serioase. Recent, o ceață portocalie a cuprins Atena, iar imaginile terifiante din capitala Greciei au făcut înconjurul lumii. Din păcate, particulele fine de poluare pot produce probleme de sănătate, așa că praful saharian nu este chair inofensiv.

„Este unul dintre cele mai grave episoade de concentrații de praf și nisip din Sahara din 21-22 martie 2018, când norii au invadat în special insula Creta”, spunea la acel moment Kostas Lagouvardos, director de cercetare meteorologică la Observatorul din Atena.

Acest fenomen a afectat chiar și țara noastră, în această primăvară. Experții ne spun că praful saharian ar putea afecta calitatea aerului, iar persoanele care suferă de afecțiuni respiratorii sau alergii se pot confrunta cu o stare de disconfort.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net