Oamenii bolnavi ar putea să nu mai aibă voie să meargă cu trenul. Inițiativă controverstată a Guvernului

Propunerea ca persoanele bolnave să nu mai poată călători cu trenul a generat controverse. Conform Ministerului Transporturilor, cetățenii care riscă să îi îmbolnăvească pe cei din jur nu vor mai avea acces în trenuri. Atât Marcel Ciolacu, cât și Sorin Grindeanu și-au exprimat acordul cu această inițiativă.

Oamenii bolnavi riscă să nu mai poată merge cu trenul / foto: arhiva
Oamenii bolnavi riscă să nu mai poată merge cu trenul / foto: arhiva

Un nou regulament de transport pe căile ferate ar putea fi implementat în curând. Conform acestuia, persoanele bolnave, care prezintă un pericol pentru ceilalți călători, nu vor mai avea voie să urce în trenuri.

Sorin Grindeanu a subliniat că această măsură se bazează pe o reglementare europeană și a precizat că este „de bun simț”.

„Este o reglementare europeană, pusă în dezbatere publică, și este foarte bine că se creează aceste dezbateri. Nu este o inițiativă inventată de CFR sau de minister”, a declarat Grindeanu.

Declarațiile premierului Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat, de asemenea, această schimbare, dar a menționat că regula s-ar putea aplica în anumite condiții specifice.

„Asta nu înseamnă că cineva va opri trenul pentru a lăsa o persoană bolnavă în câmp”, a explicat premierul.

Ministrul Transporturilor nu a oferit detalii despre modul în care se va realiza triajul persoanelor bolnave, dar a indicat că normele de aplicare vor fi clarificate în perioada următoare.

„Toate normele de aplicare vor fi probabil stabilite în curând. Nu este o invenție a celor de la CFR Călători. Mi se pare corect... Dacă ai o boală super contagioasă, poți să o răspândești la toată lumea”, a afirmat Grindeanu, citat de News.

Cetățenii care reprezintă un risc pentru sănătatea celorlalți călători nu vor mai putea folosi trenurile. O regulă similară este deja în vigoare, însă aceasta se aplica doar în anumite condiții. În prezent, persoanele bolnave pot călători cu trenul dacă rezervă întreg compartimentul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net