Cați bani a dat Robert Turcescu pe locuința sa și prin ce mijloace a cumpărat-o

3 mai 2022 11:55   Național
Ultima actualizare:

Robert Turcescu a dezvăluit cât costă casa în care locuiește și cum a reușit să obțină un imobil prin programul de locuințe pentru tineri. Locuința a fost achiziționată în urmă cu 17 ani. 

Prezent în emisiunea lui Denise Rifai, de la Kanal D, Turcescu a precizat că încă locuiește într-o casă care a beneficiat și de o subvenție guvernamentală când a fost cumpărată. Este vorba de o locuință obținută în 2005 prin progamul ANL. 

Contestat uneori pentru faptul că ar avea o avere impresionantă, dar totuși locuiește într-o casă ANL, Robert Turcescu a ținut facă anumite lămuriri în platoul emisiunii ,,40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată duminică, 1 mai.

„La vremea respectivă nici nu se punea problema în felul acesta, a milionarului Turcescu. Apropo de conturi, nu conturile sunt importante, ci sumele din ele, conturi își poate deschide oricine”, a precizat Robert Turcescu.

Cât a costat casa lui Robert Turcescu? Imobilul are 135 de metri pătrați

Cunoscutul om de televiziune a precizat că locuința nu este foarte mare. Conform lui Robert Turcescu, casa ANL are 135 metri părtrați. Spațiul verde din spatele imobilului are 20 metri pătrați, jurnalistul asigurându-ne că „nu este cine știe ce curte”. Prețul pe care l-a plătit în 2005 este de 80.000 de euro.

„Terenul nu vă închipuiți că este cine știe ce curte, e o curte de 20 m² în spatele locuinței. Casa a costat în jur de 80.000 de euro. Ăsta e prețul pe care l-am achitat”, a spus Robert Turcescu în platoul emisiunii ,,40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Cum a reușit Robert Turcescu să achiziționează o casă ANL?

În cadrul emisiunii de la Kanal D, jurnalistul a precizat că a putut obține o casă prin programul de locuinţe pentru tineri datorită conjucturii din acea perioadă, când abia se modificase legea și nu era o cerere atât de mare pe locuințele ANL.

”Am făcut o cerere la vremea respectivă. Divorțasem și voiam să locuiesc în zona de nord a Capitalei unde rămăseseră fosta mea soție și fata mea, la acea vreme având 5 ani. Se construia acest cartier din zona de nord a Capitalei, cartier ANL.

Am explicat situația mea locativă, la momentul acela nu aveam un apartament. Se modificase lege, era o perioadă în care puteai să aplici pentru o locuință ANL, nu era bătaia atât de mare pe locuințele ANL pe cât și-ar închipui unii în momentul de față”, a precizat realizatorul TV în emisiunea lui Denise Rifai.

Ce avere are Robert Turcescu?

Conform declarației de avere din 2020, când era deputat în Parlamentul României, Robert Turcescu avea 8 terenuri, 3 apartamente și 2 case, dar și 14 conturi bancare în valoare de 200,000 de euro și 8 fonduri de investiții cu plasamente de 1,3 milioane de euro.

De curând, jurnalistul a decis să revină în televiziune după o pauză de aproape 8 ani de zile. Începând cu 2 mai, Robert Turcescu prezintă o emisiune la B1TV.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Mai multe