Caz șocant în Tulcea! Un bărbat beat și-a incendiat propriul fiu

2 octombrie 2023 19:00   Național

Un alt caz șocant a avut loc în România, de data aceasta în județul Tulcea. Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat de polițiști pentru că și-a incendiat fiul.

Incidentul a avut loc în localitatea Frecăței, din județul Tulcea. Se pare că agresorul a aruncat cu benzină în holul casei şi pe fiul său şi apoi a dat foc. Flăcările care l-au cuprins pe băiat au fost stinse de mama sa. Victima a suferit arsuri pe o treime din suprafaţa corpului şi a fost dusă la spital.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că un bărbat de 50 de ani din este cercetat pentru violenţă în familie, în forma tentativei de omor calificat comis prin cruzimi.

Incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcoolui

Tot s-a produs, în urmă cu două zile, pe 30 septembrie. Pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul a aruncat în mod intenţionat cu benzină în interiorul unui corp de clădire, dar şi asupra fiului său, în vârstă de 24 de ani, după care a aprins substanţa inflamabilă, provocându-i acestuia arsuri pe circa 20-30% din suprafaţa corpului.

„Din probele administrate până în acest moment a rezultat faptul că F.I., care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a ameninţat iniţial familia cu auto-incendierea sa. Ulterior, în condiţiile în care avea asupra lui substanţa inflamabilă şi în timp ce îşi ameninţa membrii familiei că le dă foc, a aruncat benzină în holul casei în care aceştia se aflau şi a aprins substanţa inflamabilă.

Întrucât benzina a fost aruncată şi în direcţia lui F.V., articolele de îmbrăcăminte ale acestuia au luat foc, flacăra cuprinzându-i zona pieptului, a gâtului şi a braţelor. Intervenţia imediată a mamei lui F.V. a contribuit la stingerea focului care l-a cuprins”, au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.

După ce mama victimei a sunat la 112, la fața locului a venit o ambulanță care l-a transportat pe tânăr la spital. Tatăl lui a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat apoi Tribunalului Tulcea, care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Mai multe