Ce amendă a primit un bărbat care a aruncat trei pisici dintr-o mașină pe marginea unui drum

20 mai 2024 8:36   Național

Un bărbat din municipiul Suceava a fost amendat de poliţişti după ce a abandonat trei pisici pe marginea unui drum din comuna Şcheia. Bărbatul a venit cu pisicile în mașină după care le-a aruncat, au informat, luni, reprezentanţii inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. Amenda pe care a primit-o nu este deloc mică, chiar dacă omul și-a recunoscut fapta și a spus în fața oamenilor legii că regretă. Una dintre pisici a beneficiat imediat de asitență medicală veterinară. 

Bărbatul a fost identificat în trafic

Bărbatul este din municipiul Suceava. El a fost oprit în trafic și condus la secția de poliție, unde și-a recunsocut fapta.

„Poliţiştii au reuşit identificarea în trafic a autoturismului din care au fost aruncate exemplarele feline, stabilindu-se că la volanul acestuia se afla un bărbat cu domiciliul în municipiul Suceava.

Cu ocazia efectuării unui control al autoturismului, în portbagajul acestuia a fost identificată o cutie din carton şi doi saci de rafie, care au fost folosiţi de către proprietar la săvârşirea faptei.

Bărbatul a fost condus la sediul Secţiei de Poliţie Rurală 9 Scheia, unde cu ocazia audierii a recunoscut faptul că a abandonat un număr de trei exemplare de pisică pe drumul public din localitatea Sfântul Ilie- comuna Şcheia şi că regretă cele săvârşite", au precizat oficialii IPJ Suceava.

Potrivit acestora, sancţiunea în valoare de 3.000 de lei a fost dictată de poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor.

Ordin de plasare pentru una din pisici

Totodată, poliţiştii au emis un ordin de plasare a uneia dintre pisici în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, întrucât acesta nu a beneficiat de tratamente medicale, ordinul fiind pus în executare de către reprezentanţii Asociaţiei de protecţie a animalelor - Casa lui Patrocle Suceava, conform contractului încheiat de către CJ Suceava cu aceştia.

Ulterior, exemplarul felin a fost transportat la un cabinet veterinar în vederea acordării asistenţei medicale veterinare.

Mai multe