Ce păcat săvârșesc copiii care merg la petrecerile de Halloween. Mesajul lui ÎPS Teodosie: „Primesc amăgire și întuneric acolo”

25 octombrie 2024 16:53   Național

ÎPS Teodosie intră din nou în atenția publicului cu o declarație referitoare la petrecerile de Halloween și participarea copiilor la astfel de evenimente. Arhiepiscopul Tomisului nu s-a sfiit să vorbească pe marginea acestui subiect și să fie pe cât se poate de sincer și tranșant.

Dacă în urmă cu doar câteva zile declarațiile sale referitoare la postul pe care-l țin credincioșii și recomandările medicale, acum informează că petrecerile de Halloween nu sunt curate. Despre cei mici care participă la ele a spus că nu primesc „lumină”, ci sunt expuși la „amăgire și întuneric”.

ÎPS Teodosie, despre păcatul săvârșit de cei care sărbătoresc Halloween-ul 

Halloween-ul este celebrat anul, pe data de 31 octombrie, de oamenii din întreaga lume. Țara noastră celebrează și ea și ea fiind organizate manifestări în grădinițe, școli și comunități locale. O lume plină de iluzii și păcat reprezintă petrecerile de Hallowen, spune ÎPS Teodosie.

Întrebat la Radio Dobrogea ce părere are despre copiii care participă la petrecerile de Halloween și dacă reprezintă un păcat, Arhiepiscopul Tomisului a mărturisit că da. De ce? Pentru că aceștia „primesc amăgire și întuneric”.

„Da, este un păcat. În loc să primească lumină, copiii primesc amăgire și întuneric acolo”, a spus Arhiepiscopul.

 Ce spune despre post și recomandările medicilor în alimentație 

Zilele trecute, ÎPS Teodosie a fost implicat într-o discuție cu o persoană care suferă de o afecțiune neurologică. Aceasta a întrebat dacă poate primi dezlegare de la duhovnic pentru a mânca frupt (mâncare de dulce) în zi de post, deși primise altă recomandare din partea medicului. 

Răspunsul Arhiepiscopului Tomisului i-a înfuriat pe mulți: 

   „Nu vă luaţi după medic în cele sufleteşti, căci medicul nu are pregătire duhovnicească”, a răspuns ÎPS Teodosie.   

De asemenea, acesta a afirmat că medicul, în ciuda specializării sale în domeniul sănătății, nu poate oferi sfaturi despre trup sau spiritualitate, întrucât „nu are pregătire duhovnicească”.

   „Medicul în general îndeamnă să mănânci consistent, dar nu are pregătire duhovnicească”, a explicat el.   

În concluzie, Teodosie i-a recomandat persoanei în cauză să se axeze mai mult pe credință și Dumnezeu, deoarece ajută mai mult decât modificarea regimului alimentar.  „Mai multă rugăciune, mai multă credință în Dumnezeu și va fi mai bine”, a concluzionat el.  

Mai multe