Ce sumă a reușit să strângă o femeie după ce a reciclat pet-urile pelerinilor de la Sf. Parascheva. Ce a făcut cu banii

15 octombrie 2024 12:06   Național

În timpul pelerinajului de la Sf. Parascheva, o femeie s-a apucat să strângă pet-urile reciclabile. A adunat, în fiecare zi, peste 300 de recipiente și a făcut între 150 și 180 de lei pe zi. Cu banii obținuți, aceasta spune că a cumpărat de mâncare copilului. De altfel, ea recunoaște că adună în mod constant pet-uri pentru a-și suplimenta venitul. Femeia nu are un job stabil. 

 A adunat zilnic peste 300 de recipiente 

Alina, care este mama unui băiat de 12 ani, a spus că în perioada în care s-a desfășurat pelerinajul, începând cu data de 8 octombrie, a adunat zilnic peste 300 de recipiente pentru a obține garanția de 50 de ani și a câștigat astfel între 150 și 180 de lei pe zi.  

„Vin la coada de la Sfânta Parascheva și adun sticle, doze, ce se poate returna pentru cei 50 de bani. Am nevoie de bani ca să îmi îngrijesc copilul, deoarece sunt singură. Este greu, nu am ce să zic, dar trebuie să pun ceva de mâncare pe masă”, a declarat Alina, care are 37 de ani, pentru Bună Ziua Iași.

„Decât să cerșesc sau să fur, am ales să strâng sticle. Am lucrat un timp la spălat vase și la făcut curățenie, doar că după ce am rămas singură, trebuia să am grijă de copil. Este și greu să mă angajez, deoarece am doar 4 clase, dar măcar aș fi învățat să scriu bine și să socotesc, așa m-aș fi putut angaja la un magazin. Pot să mă descurc, am alocația de la băiat, mai găsesc să merg la treabă uneori sau mai adun sticle. Păi, într-o zi, aici am reușit să strâng undeva la 300 și ceva de sticle, și așa, lumea le aruncă la gunoi”, a mai spus femeia.

Adună recipiente pentru a-i putea asigura copilului ei mâncare

Femeia a mai spus că a rămas singură de câțiva ani, după ce s-a despărțit de soțul ei și se descurcă greu cu banii, având în vedere că a făcut doar patru clase și are doar joburi temporare, cu venituri reduse.

De altfel, ea recunoaște că adună în mod constant recipiente reciclabile pentru a-și suplimenta venitul și pentru a-i putea asigura copilului ei mâncare, casă și educație. „Băiatul meu are 12 ani, este la școală, am doar eu grijă de el, nu mai am pe nimeni, însă ne-am învățat așa, să ne descurcăm, și sunt sigur că odată ce va crește, își va ajuta mama. Vreau ca el să aibă ce mânca, să poată merge la școală, să nu fie ca mine, cu 4 clase”, a mai spus femeia.

Românii și-au făcut un job din reciclarea pet-urilor

Din cele 694 de milioane de ambalaje puse pe piață în luna iunie, 347 de milioane au fost reciclate prin ReturRO. Astfel, 23.000 de tone de plastic, metal și sticlă nu au mai ajuns să polueze mediul. La această creștere contribuie și cei care adună constant recipiente reciclabile pentru niște bani în plus. Îi vedem la automatele de reciclare cu sacii plini, strânși cu mult efort. Pentru unii este singura sursă de venit.

Mai multe