Se dau chiar și 800 de lei pentru sticle și pet-uri la aceste puncte de reciclare din România. Ce trebuie făcut pentru asta. Sistemul SGR funcționează perfect aici

În România, sistemul de reciclare a devenit o sursă neașteptată de venituri pentru mulți cetățeni, iar acest fenomen atrage atenția nu doar a participanților, ci și a celor care lucrează în acest domeniu.

La punctele de reciclare, românii au posibilitatea de a câștiga bani frumoși / foto: arhiva
La punctele de reciclare, românii au posibilitatea de a câștiga bani frumoși / foto: arhiva

La punctele de reciclare, românii au posibilitatea de a câștiga bani frumoși prin returnarea ambalajelor din plastic, sticlă sau metal, chiar dacă recompensele pentru fiecare ambalaj individual sunt modeste.

Spre exemplu, pentru o sticlă de plastic se primesc aproximativ 50 de bani, o sumă aparent mică. Cu toate acestea, odată ce se adună o cantitate mai mare de ambalaje, câștigurile devin substanțiale.

Unii români câștigă din reciclat și 1000 de lei pe zi

Angajații de la punctele de reciclare sunt adesea surprinși de cantitățile impresionante de ambalaje pe care unii oameni le aduc și de sumele considerabile pe care le pot obține.

Un angajat al unei firme din programul SGR (Sistemul de Garanție Returnare) a relatat că, în fiecare zi, zeci de persoane ajung la punctele de reciclare, unii reușind să plece acasă cu până la 1.000 de lei.

El a descris cum anumite persoane, venind din județe precum Giurgiu sau Ialomița, aduc autovehicule pline cu saci de ambalaje. Un exemplu oferit de muncitor este cel al unui bărbat din Giurgiu, care a venit cu o dubă încărcată cu 30 de saci plini de ambalaje și a obținut 800 de lei.

Aceasta nu este o situație singulară, iar cozile care se formează la punctele de reciclare devin uneori imposibil de gestionat din cauza volumului mare de ambalaje procesate.

Chiar și persoanele cu venitute au reușit să obțină sume importante din reciclare. Muncitorul a povestit că măturătorii aduc zilnic câte două-trei pubele de ambalaje, însă adesea întâmpină probleme deoarece le aduc murdare, ceea ce blochează aparatele.

Pe lângă aceștia, există și persoane care lucrează în alte domenii, cum ar fi livratorii de mâncare sau muncitorii de pe șantiere, care adună ambalaje de la blocuri sau restaurante.

Un sac plin cu PET-uri poate fi vândut cu aproximativ 10 lei, iar unul cu sticle poate ajunge la 15 lei, datorită numărului mai mare de sticle care pot fi colectate.

„Cei care mătură pe stradă vin cu două-trei pubele zilnic. Problema cu ei e că le aduc murdare și blochează aparatele. Apoi, sunt străinii care adună. Mulți sunt din ăia care livrează mâncare sau care lucrează la anveloparea blocurilor și fură sacii cu ambalaje de la ghenele blocurilor. Alții le cumpără de la restaurante. Un sac cu PET-uri e vreo 10 lei, iar în el intră vreo 300 de bucăți. Un sac cu sticle e vreo 15 lei, pentru că intră mai multe sticle decât PET-uri”, a declarat muncitorul, potrivit Panorama. 

Acest sistem de reciclare a devenit astfel o adevărată oportunitate pentru mulți români, oferindu-le șansa de a câștiga bani rapid și ușor, contribuind în același timp la protejarea mediului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tocanita de legume libaneza cu naut  Sursa foto shutterstock 2282965227 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ciolacu londra gafe jpg
nasterea domnului jpg
brad craciun  jpg
image png
466908274 122229065552027432 5561926145543475278 n jpg
image png
nicusor pizza jpg
pregnancy 7214373 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net