Ce tragedie! Ultimele cuvinte ale unei gravide din Botoșani, care a murit sub ochii medicilor: „Nu mai pot”

18 august 2023 16:06   Național

O familie din Botoșani a fost lovită de tragedie când se aștepta cel mai puțin. Trei copii minori au rămas fără mamă, după ce o femeie a murit sub privirile neputincioase ale medicilor.

În noaptea de joi spre vineri, Alexandra, însărcinată în luna a treia, a început să sângereze. Femeia în vârstă de 25 de ani a sunat la ambulanță la 22:51.

Un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) a ajuns rapid la domiciliul său, în municipiul Botoșani. La ora 23:05 era deja în grija celor de la Maternitate.

Ambulanța ajunsă acasă la victimă a preluat pacienta care prezenta paliditate tegumentară, cu sindrom vertiginos și sângerări. Ea a ajuns, până la urmă, la Maternitatea Spitalului Județean Botoșani.

Mesajele care au șocat pe toată lumea

La puțin timp după ce a ajuns la spital, tânăra din Botoșani a început să vorbească cu soțul ei prin mesaje. Dialogul este halucinant.

Tânăra spune că i s-a pus un calmant, care nu avea niciun efect. „Doamne, tot ce îmi doresc e să-mi facă anestezia să mă chiureteze. Nu mai pot pur și simplu”, i-a scris Alexandra soțului ei.

Apoi, Alexandra își informează soțul că abia a doua zi va veni medicul să o opereze. Se pare că medicul ei era acasă și nu s-a deplasat la spital pentru că nimeni nu i-a zis ca este vorba despre un caz urgent.

Mai mult, tânăra se interesează de copii chiar și în ultimele clipe de viață. Bărbatul îi dă mesaj la ora 6:40 că unul dintre copii s-a trezit.

Sfâșiată de durere, Alexandra îi dă mesaj soțului: „Nu mai pot”, iar la scurt timp vine apelul de la maternitate ca Alexandra a murit.

Acum, familia își dorește să i se facă dreptate Alexandrei. Rudele vor acum ca cei vinovați pentru decesul tinerei de doar 25 de ani să fie trași la răspundere.

Potrivit medicilor, dimineață, starea tinerei s-a agravat iremediabil. Alexandra a avut o hemoragie masivă, cu sângerare inclusiv la nivelul căilor aeriene.

A fost dusă la Terapie Intensivă. Dar a fost mult prea târziu. Era ora 8:20.

Spitalul a început o anchetă

Conducerea Spitalului Județean de Urgență a demarat o anchetă imediat după deces, pentru a se stabili dacă procedurile medicale au fost respectate.

S-au efectuat investigații de laborator si examen ecografic, conform protocolului in vigoare

Nu s-a impus evacuarea sarcinii in cursul nopții deoarece sângerarea genitala externa a fost foarte redusă, colul uterin închis (fără semen de avort in evoluție).

Fratele tinerei a fost la sediul Poliției pentru a depune o plângere de la primele ore. Totodată, urmează să fie efectuată autopsia pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

O fetiță de șase ani și doi băieței de patru și un an știu că mama lor a plecat la spital ca medicii să o facă bine, potrivit Monitorul de Botoșani.

Mai multe