Copil mort și ascuns în coteț de tată pentru a-i încasa alocația

24 mai 2022 10:47   Național
Ultima actualizare:

Descoperire înfiorătoare a polițiștilor, în curtea unui localnic din Sighetu Marmației.

Oamenii legii a descoperit luni, 23 mai, cadavrul unui copil băgat într-un sac de plastic și ascuns în cotețul câinelui familiei.  

Un vecin a alertat autoritățile

Aseară, 23 mai, la ora 21.09, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, cu privire la faptul că nu a mai văzut de mai multă vreme un tânăr din vecini şi bănuieşte că i s-ar fi întâmplat ceva.

Citește și: Accident produs de un copil de 12 ani, în Botoșani. Cum a fost posibil

Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar în urma verificărilor, într-o anexă a unui imobil de pe strada Câmpu Negru din municipiu, au găsit într-un sac de plastic, cadavrul unui minor de 14 ani”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean  Maramureş.

Copilul lipsea de o lună

Descoperirea macabră a fost făcută după ce un vecin a remarcat lipsa copilului din gospodăria familiei sale. I-a cerut tatălui acestuia detalii, însă, bărbatul devenea din ce în ce mai evaziv atunci când era întrebat despre cel mic.

Citește și: Greșeli grave pe care orice mamă trebuie să le evite când se află la volan!

În cele din urmă, la o lună de când a văzut că puștiul lipsește, vecinul s-a dus în curtea familiei și a fost luat la goană de aceștia. A fost momentul decisiv când vecinul a alertat autoritățile, întrucât știa că puștiul este vulnerabil, din cauza unui handicap.

Cadavrul copilului a fost ridicat de autorități și transportat la morgă pentru realizarea necropsiei, întrucât trebuie stabilită urgent cauza decesului.

tatăl este evaluat din punct de vedere psihiatric

Întrucât există semne că tatăl copilului decedat a încercat să ascundă cadavrul propriului copil, bărbatul de 48 de ani a fost condus la Spitalul de Psihiatrie din Sighetu Marmației pentru o evaluare specifică.

Atât tatăl copilului cât și concubina acestuia au fost audiați de Poliție.

Copilul beneficia de alocație pentru handicap

Se bănuiește faptul că tatăl copilului ar fi ascuns decesul acestuia pentru a continua să încaseze o alocație de handicap, primită în numele celui mic.

Cazul este anchetat și coordonat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe