Accident produs de un copil de 12 ani, în Botoșani. Cum a fost posibil

Inconștiența unei mame era să provoace o adevărată tragedie pe o șosea din județul Botoșani, iar principalul pion ar fi fost un copil de 12 ani. Acesta a fost lăsat în maşină, cu motorul pornit şi cu sora lui de un an la bord, iar câteva minute mai târziu autoturismul lovea un altul. 

Cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier   FOTO: monitorulbt.ro
Cele două autoturisme implicate în evenimentul rutier FOTO: monitorulbt.ro

Accidentul a fost relatat de un cuplu care se deplasa cu Volkswagen Touran dinspre Dorohoi spre Botoșani. La volanul autoturismului se afla bărbatul, care s-a trezit cu o Toyota brusc în față, nemaiputând face nicio manevră pentru a evita impactul, pe raza localității Cătămărăști Deal.

„Soţul meu a frânat brusc şi a tras uşor stânga de volan, dar din sens opus venea o altă maşină (Toyota, n.r.), astfel că nu a putut evita complet impactul, mai ales că maşina părea că accelerează şi a intrat în noi cu putere. Ne-a lovit cu partea din dreapta spate în partea din dreapta faţă la noi. S-au declanşat airbag-urile, soţul s-a lovit la mână. Dar când ne-a dat jos am avut şocul să constatăm că de la volanul celeilalte maşini cobora un copil. Am aflat ulterior că avea 12 ani. Apoi mama lui a ieşit dintr-o curte din zonă ţipând”, a povestit pasagera din maşina avariată, pentru monitorulbt.ro

Mama a vrut să mușamalizeze totul 

La scurt timp, a apărut și proprietara Toyotei, care a tras maşina în lateral şi a vrut să-și ducă fiul în curtea unei case din zonă, însă nu a fost lăsată de mai mulți martori oculari. În ciuda acestui fapt, în fața polițiștilor femeia a relatat o altă variantă. Ea a spus că ar fi coborât să cumpere flori din curtea unei case şi a parcat chiar pe calea de acces, lăsând maşina, dotată cu cutie automată, cu motorul pornit şi în poziţia Parking.

Femeia a povestit că fetiţa de doar un an ar fi atins din greşeală schimbătorul şi maşina s-ar fi pus în mişcare, cu spatele. Astfel, autoturismul a ajuns în stradă, iar băiatul de 12 ani ar fi sărit pe scaunul şoferului să-l oprească. Ulterior, copilul a spus că nu mai ţine minte cum a ajuns pe scaun şi ce a făcut mai exact, deşi cei care au fost loviţi au spus că maşina a părut că accelera spre ei. 

Victimele, hotărâte să apeleze la justiție 

Cei doi soți loviți în acest accident susțin că la volan, în momentul impactului, se afla băiatul de 12 ani și sunt hotărâți să apeleze la justiție pentru a li se face dreptate. Poliţiştii au deschis deja un dosar penal, însă fără ca vreo persoană să aibă o calitate în dosar, pentru început. Se fac cerectări pentru conducere fără permis.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net