#Coronavirus

Coronavirus, 2 aprilie 2022: Numărul de persoane ce se vaccinează e în scădere

1 aprilie 2022 23:00   Național

Click! îţi aduce bilanţul coronavirus România pentru ziua de 2 aprilie. După doi ani de restricții, stare de alertă, probleme și peste 2,7 milioane de îmbolnăviri în România, numărul cazurilor a scăzut simțitor în toată țara. Totuși, oficialii ne recomandă să fim precauți, chiar toate măsurile anti-covid au fost eliminate.

La ora 13:00, Ministerul Sănătății al României oferă informațiile privind starea cazurilor raportate identificare pozitiv și numărul de decese aferente îmbolnăvirii cu virusul Sars-Cov-2.

Ieri, numărul de cazuri a scăzut sub 3.000, îmbolnăvirile ce sunt raportate de autorități au început să scadă de la o la alta, chiar dacă un procent impresionant din populația României nu s-a vaccinat împotriva virusului Sars-Cov-2.

A scăzut profund numărul de persoane ce se vaccinează

În România, numărul de persoane ce s-au vaccinat împotriva virusul Sars-Cov-2 rămâne scăzut față de restul țărilor europene. De la începutul distribuirii vaccinului anti-Covid-19, aproximativ 16,7 milioane de doze au fost administrate populației României.

Vezi și De ce ne pierdem gustul și mirosul de la Covid-19?

Pe măsură ce restricțiile sanitare anti-COVID au fost eliminate, numărul de persoane ce s-au vaccinat împotriva infecției a scăzut substanțial. În acest moment, potrivit statisticilor oficiale, aproximativ 41% din populația țării a primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid-19.

S-au întors restricțiile de la 1 aprilie?

S-a vehiculat în spațiul on-line faptul că de la 1 aprilie restricțiile sanitare se vor întoarce, dar toate aceste fake news-uri au fost demontate de către Alexandru Rafila. 

Totuși, acesta și-a menținut dreptul de a spune că nu poate fi sigur de modul în care se răspândește un virus și că biologia nu este o știință bătută mereu în cuie.

Citește și Ce să mănânci când ai COVID

”Cred ca sunt sanse destul de reduse, dar in biologie nu trebuie sa spui niciodata ca s-a terminat. A fost un virus imprevizibil problema majora la nivelul populatiei globului a fost legata de faptul ca nu ne-am mai intalnit niciodata cu el”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Mai multe