Crimă oribilă la Brașov. Motivul incredibil care l-a determinat pe un bărbat să-și ucidă șeful în bătaie

13 octombrie 2024 12:15   Național

Un bărbat din județul Brașov a decedat în urma unei agresiuni brutale comise de un coleg de serviciu, care îi era subordonat.

Conform detaliilor oferite de anchetatori, conflictul a izbucnit după ce victima, care era șeful de tură, i-a refuzat agresorului o solicitare legată de schimbul de tură sau de o zi liberă.  În urma acestui refuz, subordonatul a devenit extrem de nervos și a reacționat violent.

Ambele persoane lucrau la o firmă de pază, iar incidentul violent s-a petrecut într-un imobil din orașul Zărnești.  După ce cererea i-a fost respinsă, agresorul l-a atacat pe șeful său, lovindu-l cu pumnii, picioarele și folosindu-se de o bâtă.

Ulterior, bărbatul acuzat a fost arestat preventiv sub suspiciunea de lovituri cauzatoare de moarte.

Agresorul și-a lovit victima în repetate rânduri

Poliția Brașov a precizat că investigația a fost preluată de Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov. Anchetatorii au identificat agresorul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, care ar fi aplicat multiple lovituri victimei cu un obiect contondent, ceea ce a dus la decesul acesteia.

Procurorul Adrian Radu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, a confirmat că victima și agresorul erau colegi la o firmă de pază din Râșnov, unde victima ocupa funcția de șef de tură.

Pe data de 28 septembrie, în jurul orei 17, agresorul s-a deplasat la domiciliul victimei pentru a cere un schimb de tură sau o zi liberă, iar când șeful a refuzat, a izbucnit agresiunea.

Potrivit anchetei, victima a fost lovită repetat în zona abdomenului, coastelor și toracelui, fiind posibil să fi fost lovită și cu o bâtă.

Cu toate că victima a raportat agresiunea la Poliția Zărnești pe data de 30 septembrie și a fost la Spitalul Județean pentru a obține un certificat medico-legal, nu au fost depistate atunci leziuni interne grave.

Cu toate acestea, starea bărbatului s-a deteriorat rapid în noaptea de 3 spre 4 octombrie, iar după ce a fost chemată ambulanța, acesta a decedat la spital pe 4 octombrie.

Fapta a schimbat încadrarea faptei

Inițial, cazul a fost investigat sub suspiciunea de ucidere din culpă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărnești, dar ulterior a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, schimbându-se încadrarea juridică în lovituri cauzatoare de moarte.

Raportul medico-legal a indicat că victima suferea și de alte afecțiuni medicale, inclusiv un anevrism, dar moartea a fost cauzată de o leziune fină a aortei, nedepistată la un examen CT. Medicul legist a stabilit o legătură de cauzalitate între agresiune și deces, iar agresorul a fost reținut și ulterior arestat.

Mai multe