Ursoaica Masha, „refugiată” din Ucraina, a murit la Zărnești

La 21 martie, ursoaica Masha a ajuns la sanctuarul de la Zărnești, în urma unei ample operațiuni de salvare a animalelor sălbatice din Ucraina. Avea 22 de ani, dintre care 18 și i-a petrecut într-un circ ambulant. Doar 3 săptămâni s-a mai bucurat de liniște și pace. Luni, 11 aprilie, AMP Libearty – Bear Sanctuary a anunțat că „frumoasa noastră refugiată” a murit. 

Masha s-a mai bucurat de liniște și pace doar 3 săptămâni.
Masha s-a mai bucurat de liniște și pace doar 3 săptămâni.

Ursoaica Masha a suferit un accident vascular cerebral

Suferise, în timpul nopții, un accident vascular cerebral. „Cât de nedreaptă poate fi uneori soarta și cât de mici și neputincioși suntem în fața divinității. Rănile trecutului, anii lungi și grei de închisoare, foamea, abuzurile, stresul războiului, frica sunt câteodată mai presus de orice faptă bună... Cineva acolo sus are alte gânduri și alte planuri pentru Masha. Doar trei săptămâni s-a putut bucura frumoasa noastră refugiată de liniștea și siguranța sanctuarului. Ce fericită era înotând în piscina ei, ce moale era iarba care îi era culcuș și ce bine era să lenevească la soare... În cursul nopții a suferit un accident vascular cerebral și din păcate acum este paralizată. Suntem la căpătâiul ei și ne rugăm pentru Masha, dar din păcate nu răspunde tratamentului”, anunțau luni dimineața reprezentanții AMP Libearty.

„Nu ai apucat să simți îndeajuns că oamenii pot fi și buni!”

Câteva ore mai târziu, ursoaica s-a stins din viață. „Masha a plecat. Am crezut că iubirea este suficientă, dar nu a fost! Cât de nedrept! De ce doar câteva zile de libertate? Nu ai apucat să te bucuri deplin de pădure, nu ai apucat să simți îndeajuns că oamenii pot fi și buni! Nu ai apucat să te bucuri deplin de pădure, nu ai apucat să simți îndeajuns că oamenii pot fi și buni! (...) Îi mulțumim noi, în locul tău, și lui Lionel De Lange , cel care te-a luat de la circ, care a făcut aproape imposibilul să te scoată dintr-o țară bombardată și te-a adus în sanctuar”, au mai scris reprezentanții sanctuarului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net