Lovitură din partea statului pentru o categorie de români. Suma pe care vor fi obligați să o plătească șoferii

Începând cu 1 ianuarie 2025, șoferii vehiculelor de mare tonaj vor fi obligați să plătească o taxă anuală pentru a circula pe drumurile județene din Brașov.

Transportatorii vor plăti 1.500 de lei pe an / foto: Pixabay
Transportatorii vor plăti 1.500 de lei pe an / foto: Pixabay

Această măsură vizează vehiculele cu o greutate mai mare de 7,5 tone și se aplică pe 16 drumuri județene. Taxa stabilită este de 1.500 de lei și va fi destinată întreținerii și modernizării infrastructurii rutiere.

În special, drumul dintre Vulcan și Autostrada A3, care conectează mai multe localități, va fi supus acestei taxe.

Șoferii nu ai primit cu entuziasm introducerea noii taxe

Măsura, însă, nu a fost primită cu entuziasm de șoferii și transportatorii care folosesc frecvent aceste rute. Mulți dintre aceștia consideră că administrația locală ar trebui să se concentreze mai întâi pe reparația și modernizarea drumurilor înainte de a introduce o taxă suplimentară.

Un transportator și-a exprimat nemulțumirea față de starea infrastructurii actuale, menționând lipsa facilităților de bază pe drumuri, cum ar fi toaletele sau locurile de colectare a gunoiului. „Zici că suntem haiduci pe drumuri de țară și totuși suntem taxați,” a spus acesta, adăugând că, în opinia sa, banii colectați prin taxă nu vor îmbunătăți semnificativ calitatea drumurilor.

Un alt transportator a menționat că ar accepta taxa doar în condițiile în care ar fi construite autostrăzi moderne. Acesta a criticat decizia de a impune restricții de tonaj pe drumuri județene fără a oferi alternative adecvate de infrastructură, cum ar fi autostrăzi.

Cum motivează autoritățile din Brașov plata sumei de bani

Decizia de a impune această taxă a fost luată de Consiliul Județean Brașov. Vicepreședintele CJ Brașov, Zoltan Szenner, a declarat că nu se dorește interzicerea completă a traficului greu pe aceste drumuri, ci doar o limitare printr-o taxă bine fundamentată.

El a subliniat că o parte din fondurile obținute vor fi folosite pentru reparația drumurilor, iar o altă parte pentru achiziționarea de echipamente de supraveghere video pentru monitorizarea traficului greu.

Autoritățile locale consideră că această măsură va contribui la o mai bună gestionare a infrastructurii rutiere, reducând uzura cauzată de vehiculele de mare tonaj și oferind o sursă de venituri pentru îmbunătățirea drumurilor din județ.

Cu toate acestea, șoferii și transportatorii rămân sceptici în privința impactului real al taxei asupra stării drumurilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ryanair avion jpg
mancare de la cantina jpg
crime europa jpg
7 front sosoaca jpg
busuioc jpg
gradina pixabay jpg
alexandre lavet opera cutii goale jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net