„Masa caldă în școli”. Ce vor mânca elevii în pauză
Programul masa caldă în școli se află la a șaptea ediție și va fi aplicat în 350 de instituții de învățământ față de 300, așa cum s-a întâmplat anul trecut.
Conform noului act normativ aprobat de către Executiv, un pachet alimentar trebuie să conțină 80 de grame de pâine feliată, batoane sau chifle din făină integrală, aceasta reprezentând 50% din greutatea totală a pachetului; 40 de grame de carne, brânzeturi sau derivate din lapte, reprezentând 25% din greutatea pachetului și 40 de grame de legume – roșii, castraveți, salată –, la care se adaugă un fruct.
Citește și: Așa trebuie să arate meniul unui școlar
Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au recomandat mai mult variante de meniu care pot fi luate în calcul. Momentan programul este unul pilot și va fi implementat în doar 350 de școli. El nu se aplica în perioada vacanțelor sau în zilele libere.
Ce vor mânca elevii
Variante de meniu. Iată ce ar putea mânca elevii odată cu implemntarea programului masa caldă în școli:
ciorbă de legume; supă de pui cu legume; ciorbă de văcuță cu legume; legume cu piept de pui la grătar; mâncare de mazăre cu piept de pui; pilaf cu legume și ficăței de pui; piure de morcov cu grătar de pui; piure de cartofi cu piept de curcan; mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor; ghiveci de legume cu pui; sufleu de broccoli cu brânză; cartofi gratinați cu piept de pui la grătar.
Citește mai multe despre subiect accesând Adevărul