„Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?” Un sociolog celebru, acuzat de abuz sexual asupra studentelor

29 iulie 2024 5:49   Național
Ultima actualizare:

Noi acuzații de abuzuri sexuale de data aceasta asupra unor studente vizează doi profesori universitari. Sociologul Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, este acuzat de mai multe studente și foste studente că le-ar fi abuzat sexual, arată o investigație Snoop.ro. Un al doilea profesor asupra căruia planează astfel de acuzații este de la Universitatea de Arhitectură din București. 

„Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”

Sociologul și analistul TV Alfred Bulai este acuzat de mai multe foste studente de un comportament nepotrivit.

Investigația se bazează pe declarațiile a 18 martori și victime, potrivit Snoop, iar acuzațiile sunt grave.

Mai multe foste studente l-au acuzat pe Alfred Bulai de manipulare, iar în taberele de vară s-a ajuns și la situații cu adevărat nepotrivite, când acesta călătorea în practică cu studentele.

Potrivit anchetei jurnalistice, studentele susțin că profesorul le cerea să se dezbrace în fața lui, în practică, în camera unde era cazat.

„Mi-a zis să mă duc la el (…) Nu mai stătusem niciodată în picioare dezbrăcată în fața cuiva. Și mi-a zis 'Ia uite ce sexy ești, cum să n-ai încredere în tine'. Și mi-a pus mâna pe țâțe (…) și pe fund. (…) Tremuram, nu mai eram coerentă”, este declarația uneia dintre victimele intervievate.

Există și alte declarații potrivit cărora profesorul universitar le îndemna să fie „sexicioase” și să aibă curaj „să-și expună corpul”, iar dacă erau timide le critica și le provoca.

„Dacă îți zic să te dezbraci, te dezbraci?”, se aude profesorul pe o înregistrare care face parte din investigația Snoop.

Una dintre studente a declarat că o astfel de situație a marcat-o profund și a fost nevoită să urmeze o terapie și un tratament medicamentos după ce a fost diagnosticată cu tulburare de stres post-traumatic (PTSD).

Sociologul de 61 de ani a negat toate aceste acuzațiile, iar rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a anunțat că va deschide o investigație.

Al doilea profesor acuzat este de la Universitatea de Arhitectură

Și profesorul universitar Ștefan Adam de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” București este acuzat de studente de agresiune sexuală.

Publicația Ropaganism a scris că acesta ar fi trimis unor studente mesaje și fotografii indecente pe rețelele de socializare.

Rectorul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, Marian Moiceanu, a declarat pentru sursa citată că problema va fi tratată „prioritar, în vederea stabilirii adevărului și dispunerii de măsuri raportate la acesta, conform prevederilor regulamentelor interne pentru asigurarea continua și permanentă a unui spațiu academic sigur la UAUIM.”, arată G4Media.

Mai multe