Descoperire macabră în Timișoara. Scheletul unui copil a fost descoperit pe un șantier. Este anchetă
Este anchetă în Timișoara, după ce mai mulți muncitorii care efectuau lucrări pe un șantier au dat peste rămășițe umane care par să aparțină unui copil. La fața locului au fost chemați și arheologii având în vedere că în apropiere se află un sit.
Scheletul unui copil găsit în timpul unor lucrări
Muncitorii care săpau pe un șantier aflat din vecinătatea Direcției pentru Protecția Copilului Timiș, foarte aproape de centrul orașului, au alertat imediat autoritățile când la suprafață au fost scose părți dintr-un schelet ce pare să fi fost al unui copil.
Primele informații indică faptul că ar fi vorba despre fragmente dintr-un schelet de copil. Oasele au fost găsite la aproximativ 4 – 5 metri adâncime, în timpul unor excavații, în apropierea unei linii ferate.
La fața locului a sosit o echipă de criminaliști care au început imediat cercetările.
Arheologii au fost chemați la fața locului
Pentru că în zonă există un sit, iar de-a lungul timpului au mai fost descoperite rămășițe umane, au fost chemați la fața locului și arheologii. Aceștia urmează să stabilească vechime acestor rămășițe umane.
Lucrările de pe șantier au fost oprite imediat. Vineri dimineața, pe lumina, specialistii au reluat cercetările de la locul descoperirii osemintelor.
Arheologii vor stabili cu exactitate de când datează oasele găsite. Un lucru este cert, acestea aparțin unui copil.
Cel mai mare sit arheologic din România
Recent, odată cu săpăturile demarate pentru modernizarea magistralei CFR, a fost făcute descoperiri arheologice spectaculoase. Lucrările au scos la iveală un cimitir sarmatic, un mormânt uriaș de animale și case vechi despre care specialiștii spun că datează de aproape 3.500 de ani.
Acesta ar fi cel mai mare sit arheologic descoperit până acum în Romania.
„Specialiştii de la Muzeul Naţional de Istorie au descoperit 21 de situri, ce oferă o privire fascinantă asupra istoriei de-a lungul mileniilor. Printre acestea, 8 situri sunt aproape complet cercetate, dezvăluind obiecte care acoperă mai multe epoci istorice”, a precizat CFR Infrastructură.