Destinațiile de top din România în această toamnă. Aici vin turiști din Franța, Spania și SUA

25 septembrie 2024 9:47   Național

Țara noastră a devenit tot mai căutată de turiștii străini. Natura, tradițiile și căldura celor de aici îi atrag pe cei din străinătate. Specialiștii în turism susțin că ei aleg să viziteze România și pentru că este o țară sigură, fără conflicte și războaie. De regulă, petrec, în medie, două sau trei zile. Un consultant în turism a făcut un top destinații care merită vizitate, în această toamnă. 

Destinații de luat în calcul în această toamnă 

Consultantul în turism Traian Bădulescu a vorbit despre destinațiile pe care le aleg mulți turiști în această perioadă.  „În România, în lunile septembrie, octombrie și noiembrie, foarte mulți turiști români merg în stațiunile montane. Sunt și tarife bune, cele mai mari sunt în perioada sărbătorilor firește, dar stațiuni avem multe: Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, Bușteni, dar și Borșa, Maramureș, Semenic, Păltiniș, Slănic Moldova - sunt foarte solicitate.

Apoi, românii aleg și turismul rural. Aici avem foarte multe zone cu turism rural dezvoltate: Fundata, Mărginimea Sibiului, Maramureș, Bucovina. Aleg și Delta Dunării până în octombrie, că după aceea se face mai frig, dar și stațiunile balneoclimaterice. Deja mulți români merg pentru SPA, nu neapărat pentru tratament: Băile Felix, Băile Herculane, Sovata. Sunt și city break-uri, deși impropriu spus city break-uri că nu sunt operate cu avionul majoritatea și de obicei merg cu trenul sau cu mașina în orașele turistice ale României: Brașov, Timișoara, Oradea, Cluj sau Iași", a spus Traian Bădulescu, pentru DCNews.ro

Ce aleg să viziteze turiștii străini

Țara noastră nu este vizitată doar de români, ci și de foarte multe turiști străini. Și aici sunt două categorii, cei care aleg orașele city break-uri, dar și cei care aleg circuitele culturale. 

 „Cei mai mulți vin din Germania sau Austria, Israel, pe București israelienii erau numărul 1 și revin, deși au probleme pe care le au, dar au început să revină în România, chiar dacă mai puțin decât înainte. Vin turiști și din Marea Britanie, Franța, Spania, din Statele Unite ale Americii au reînceput să vină, dar și din Polonia, avem prețuri la fel, am trăit împreună dincoace de Cortina de Fier și avem și turiști din Polonia", a precizat Traian Bădulescu.

Sunt două tipuri de turiști: cei care aleg orașele aleg city break-uri de 2-3 zile, maxim patru zile, și cei care aleg circuite culturale. Cei mai mulți turiști vin pe circuite în continuare: București, Maramureș, Valea Prahovei, stau între 7 și 10 zile. Vin mulți și pentru evenimente sau congrese, dar ei sunt turiști de afaceri. Cei care vin în special pentru România sunt pe două categorii: pe circuite culturale și pe city break".

De ce aleg străinii să vină în România 

Dacă ne uităm la ultimele statistici, România este o țară complexă cu multe obiective turistice cu natură, istorie, tradiții. Avem obiective unice la nivel european precum Delta Dunării, cea mai mare deltă din cadrul Uniunii Europene și cea mai bine conservată deltă. Avem toate formele de relief. 

Specialiștii în turism susțin că străinii aleg să viziteze România pentru că este o țară sigură, fără conflicte și războaie. De regulă, petrec, în medie, două sau trei zile. Turismul românesc nu are, însă destule oferte pentru familii cu copii, obișnuite să își petreacă vacanță în diferite resorturi, cu servicii all inclusive.

Mai multe