Locul din România inclus de revista Time în top 100 cele mai frumoase destinații de vizitat din întreaga lume. „Turiștii pot rezerva o cameră într-un hotel sau...”

Ultima actualizare:

Via Transilvanica, traseul turistic de aproximativ 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin, a fost inclusă de revista internațională Time, în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume. 

Via Transilvanica / foto: Arhiva Click!
Via Transilvanica / foto: Arhiva Click!

Traseele turistice românești au captat atenția oamenilor din alte țări care au fost cuceriți de frumusețea naturală. Astăzi ne mândrim cu faptul că traseul Via Transilvanica se numără în topul celor mai frumoase 100 locuri de vizitat din întreaga lume. 

Via Transilvanica, una dintre cele mai frumoase destinații din lume

Via Transilvanica se mai numește și „drumul care unește”. Acesta este destinat persoanelor pasionate de drumeții pe jos sau cu bicicleta. Acest traseu este semnalizat cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori, iar la fiecare kilometru este amplasată o bornă din andezit sculptată individual. De asemenea, aceste borne formează probabil una dintre cele mai lungi galerii de artă din lume și ajută călătorii pe toată perioada călătoriei, așa cum se arată pe un site turistic. 

„Mesele gătite în casă sunt servite cu produse de la gospodărie”

Revista internațională Time a inclus Via Transilvanica în topul cu 100 cele mai frumoase locuri de vizitat din întreaga lume. În articolul respectiv este prezentat faptul că acest traseu îi plimbă pe turiști în satele tradiționale care se ocupă cu lucratul pământului. 

De asemenea, vizitatorii se pot caza la un hotel sau un han în care le sunt servite mâncăruri tradiționale, gătite în casă cu produse din propria gospodărie. În topul celor de la Time se mai numără și destinaţii din Indonezia, Portugalia, Australia, Italia, SUA, Mexic, Thailanda, Franţa, Austria, Spania, Anglia şi multe altele.

„Supranumit drumul care uneşte pentru focusul său asupra comunităţilor, proiectul îi duce pe călători prin sate tradiţionale care trăiesc din lucratul pământului. Vizitatorii pot rezerva o cameră într-un hotel sau han sau pot căuta cazare în casele şi parohiile localnicilor, unde mesele gătite în casă sunt servite cu produse de la gospodărie”, se arată în revista Time, scrie Ziarul Financiar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
luca italianul 2 k6fi jpg
tigaie depositphotos1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net