Doliu în presă! Un cunoscut jurnalist s-a stins din viață la doar 48 de ani

24 martie 2024 12:27   Național

Lumea presei este în lacrimi! Un cunoscut jurnalist sportiv s-a stins din viață la nici 50 de ani! Andrei Dicu a murit în urma unui stop cardiorespirator, sâmbătă, 23 martie. În luna aprilie, el ar fi împlinit vârsta de 49 de ani.

Vestea care a șocat comunitatea jurnalistică! Andrei-George Dicu, unul dintre cei mai talentați jurnaliști sportivi, a încetat din viață la vârsta de doar 48 de ani, sâmbără, 23 martie, în urma unui stop cardiorespirator. Trupul său neînsuflețit a fost depus la Biserica Gârleni, B-dul Ghencea, unde cei dragi își pot lua rămas-bun. Dureroasa veste a fost făcută de mama jurnalistului, pe contul său de Facebook:

Când va avea loc înmormântarea

„Anunț pe această cale, pentru cei care l-au cunoscut, că Andrei-George Dicu a încetat din viață în ziua de 23 martie 2024, în urma unui stop cardiorespirator, după o scurtă suferință. Corpul neînsuflețit este depus la Biserica Gârleni, Bdul Ghencea, începând cu după-amiaza zilei de 24 martie 2024. Înmormântarea va avea loc marți, 26 martie 2024. Revin cu detalii. Ioana Dicu, mama", a scris mama ziaristului.

Andrei Dicu a debutat în presă încă din tinerețe și timp de 30 de ani a scris la numeroase publicații, iar pe 3 aprilie ar fi împlinit vârsta de 49 de ani. Pe lângă activitatea sa în jurnalismul sportiv, a fost cunoscut și pentru talentele sale literare. A scris poezii, iar în septembrie 2019, a publicat romanul „Carla”, care a fost întâmpinat cu apreciere în lumea literară. 

Colegii săi de la Fanatik, șocați de vestea decesului său, au transmis un mesaj emoționant: „Andrei Dicu a fost și coleg, și tovarăș, și prieten. Fiecare în sine și toate la un loc. Harul scrierii, completat de minune cu o vastă cultură, l-au diferențiat în presa românească de peisajul obișnuit, că ne place sau nu, iertată fie-ne opinia de colegii de scriitură care se simt lezați… Bogăția metaforei, întorsătura exprimării, originalitatea exprimării, referirile și paralele culturale pe care i le îngăduiau vastele bagaje educaționale cu care călătorea prin lumea asta nebună și rea, au făcut din Andrei Dicu o figură aparte, puternică și de neconfundat în presa românească (...)”.

Redacția Click! transmite sincere condoleanțe colegilor îndurerați! Dumnezeu să-l odihnească în Împărăția Lui! 

Mai multe