Elena Ceaușescu ascundea mereu câte o frunză sub covor! De ce făcea acest gest

24 septembrie 2024 5:41   Național

Elena Ceaușescu a fost percepută de mulți oameni ca fiind o femeie rea, singura care își impunea punctul de vedere în relația cu Nicolae Ceaușescu. Aceasta avea mai multe obiceiuri bizare. Spre exemplu, lipea mereu scotch să vadă dacă femeia de serviciu spală cada peste tot sau băga frunze sub covor să observe dacă face curat. 

De ce Elena Ceaușescu ascundea frunze sub covor 

„Eu răspundeam de tot personalul lor. Elena era afurisită. O fată mi-a spus că a găsit în cadă o bucățică de scotch. Ea lipea acel scotch să vadă dacă femeia de serviciu spală cada peste tot. Sau băga frunze sub covor să vadă dacă face curat”, a dezvăluit Dumitru Burlan la Antena 3, încadrat la vremea respectivă ca ofițer în cadrul Direcției a V-a a Departamentului Securității Statului.

De ce a fost poreclită Elena "păsărica" 

Apropiați ai familiei au dezvăluit, de-a lungul timpului, tot felul de picanterii despre Elena Ceaușescu. De departe, unul dintre cele mai interesante subiecte este cel legat de porecla primită de aceasta în timp ce era Prima Doamnă a comunismului românesc. Mulţi dintre cei care o cunoşteau pe aceasta au povestit că nu obişnuia să poarte lenjerie intimă, motiv pentru care a primit porecla “Păsărica”.

Elena spiona diferite personalităţi în ipostaze inime

Mai mult, se spune că adora să îşi spioneze colegii sau diferite personalităţi în ipostaze inime. Elena Ceauşescu ordona agenţilor săi să pună microfoane în camerele nomenclaturiştilor şi să înregistreze partidele de amor. Scriitorul Ioan Mihai Pacepa povesteşte cum Tovarăşa asculta ore în şir o înregistrare cu actriţa Violeta Andrei, soţia lui Ştefan Andrei, fostul ministru al Afacerilor Externe.

„Pe la mijlocul anilor ’70, Elena a vrut să ştie cum face Violeta dragoste. Câteva zile mai târziu, când i-am pus un magnetofon pe birou, Elena nu se mai sătura ascultând înregistrarea. Curva dracului, a spus Elena respirând din greu. Ascult-o, dragă, cum şuieră din vârful limbii şi cum începe-apoi să urle ca hiena, de-ţi sparge timpanele”, a dezvăluit acesta.

De ce și-a schimbat Elena Ceaușescu data nașterii

Numele pe care l-a primit la naștere Elena Ceaușescu era Lenuța Petrescu. În 1939, s-a înscris în Partidul Comunist Român, unde l-a întâlnit pe Nicolae Ceaușescu, cu care s-a căsătorit în 1947.

După ce a devenit doamna Ceaușescu, aceasta și-a schimbat prenumele și data nașterii. În ceea ce privește prenumele, aceasta a dorit să scape cu totul de trecutul sărăcăcios lipsit de oportunități de dezvoltare. Astfel, ca prin minune, din Lenuța a devenit Elena.

Mai multe