Faceți cunoștință cu bogătașii României! Ei nu-și fac griji în privința facturilor de la iarnă
Topul bogaţilor României, publicat de Forbes, luna aceasta, vine cu mari surprize. Daniel Dines care a condus topul anul trecut a pierdut două poziţii din cauza prăbuşirii acţiunilor firmei sale, iar Ion Ţiriac, care în 2017 era singurul român miliardar în euro, a ajuns să fie depăşit de fraţii Dedeman.
Pe lista realizată de Forbes România se regăsesc 50 de români cu averi de peste 500 de milioane de lei, cu 11 mai mulţi faţă de anul 2021. Dacă ne referim la miliardarii României, aceştia sunt în număr de 26, cu 8 mai mulţi faţă de anul precedent. Vă mai dăm o cifră: 84 de miliarde de lei! Asta e averea cumulată a celor 26 de miliardari români.
Iată cine sunt primii 10 cei mai bogaţi români:
Fraţii Pavăl – 13 miliarde de lei
Dragoş şi Adrian Pavăl sunt fondatorii Dedeman, iar investiţiile lor s-au axat pe materiale de construcţie şi amenajări interioare.
Ion Ţiriac – 8,5 miliarde de lei
Ţiriac Holdings integrează, în prezent, peste 40 de companii private, care activează în domenii precum comerţ auto, imobiliare, servicii financiare, operaţiuni de leasing şi transport aerian, dar şi în supraveghere şi protecţie.
Acum, visul lui Ion Ţiriac, în vârstă de 83 de ani, este să investească un milion de euro pentru înfiinţarea unei academii de tenis pe modelul celor din Statele Unite ale Americii.
Daniel Dines (50 de ani) – 8 miliarde de lei.
Este cofondatorul UiPath, o companie globală de software care dezvoltă o platformă pentru automatizarea proceselor robotizate şi care a fost listată pe Bursa din New York în 2021. Averea lui Dines s-a redus odată cu scăderea acţiunilor pe bursă.
Ion Stoica şi Matei Zaharia – 7,5 miliarde de lei
Cei doi profesori români care au înfiinţat compania Databricks, o companie americană de software pentru întreprinderi, au intrat în primii 10 cei mai bogaţi români anul acesta.
Florin şi Măriuca Talpeş (Bitdefender) – 4,7 miliarde de lei
Business-ul soţilor Talpeş îşi consolidează poziţia drept unul dintre cei mai importanţi producători de soluţii de securitate informatică atât în România, cât şi la nivel global.
Ştefan Vuza (Chimcomplex) – 4,5 miliarde de lei
La 52 de ani, conduce unul dintre cei mai importanţi producători de produse chimice din România, cu strategie orientată spre eficienţă tehnologică şi energetică, chimie verde circulară şi investiţii în hidrogen.
Anastasia Soare (64 de ani) – 3,4 miliarde de lei
Are o afacere în domeniul cosmeticelor. Se clasează pe locul 38 în clasamentul celor mai bogate antreprenoare din America întocmit de Forbes SUA, cu o avere estimată la 660 de milioane de dolari, în creştere cu 22% de la 540 milioane $, în 2021.
Anca Vlad (65 de ani) – 2,8 miliarde de lei
Conduce Grupul Fildas-Catena şi este cea mai puternică femeie din business-ul românesc. Anul trecut a realizat, potrivit Forbes, o cifră de afaceri de 4,6 miliarde de lei, cea mai mare din istoria distribuitorului de produse farmaceutice, lansat în 1991.
Victor Căpitanu (42 de ani) şi Andrei Diaconescu (46 de ani) – 2,5 miliarde de lei
Cei doi fondatori ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties, au lucrat împreună la Alpha Bank şi de atunci au devenit prienteni şi parteneri de afaceri.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!