Noul premier britanic, Rishi Sunak, este de două ori mai bogat decât regele Charles al III-lea!

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Multă lume este acum cu ochii pe Marea Britanie, unde luni a fost numit un nou premier, Rishi Sunak, primul de origine asiatică din istoria regatului. Numirea lui în această funcţie trezeşte fel şi fel de discuţii, mai ales că averea sa este una colosală: 730 de milioane de lire sterline (adică aproape 840 de milioane de euro), ceea ce înseamnă mai mult decât dublu faţă de averea regelui Charles al III-lea.

Rishi Sunak are o avere impresionantă: 730 de milioane de lire sterline. Foto: EPA-EFE
Rishi Sunak are o avere impresionantă: 730 de milioane de lire sterline. Foto: EPA-EFE

Noul premier britanic Rishi Sunak (42 de ani), fostul ministru al finanţelor, este primul politician britanic de top care a fost inclus în lista celor mai bogaţi britanici, întocmită de Sunday Times. Averea sa, calculată la 730 de milioane de lire sterline, provine în cea mai mare parte de la soţie, Akshata Murty, care este fiica unui miliardar indian, şi a fost un subiect aprins de discuţie în timpul ultimei campanii electorale.

Mocasinii Prada ai noului premier, care costă 450 de lire sterline, şi cana inteligentă de cafea de 180 de lire sterline au alimentat criticile conform cărora fostul ministru de finanţe nu are contact cu realităţile de zi cu zi.

Împreună cu Regina Consoartă  Camilla, Regele Charles al III-lea are  “doar” 350 de milioane de lire
Împreună cu Regina Consoartă Camilla, Regele Charles al III-lea are “doar” 350 de milioane de lire

Averea impresionantă a prim-ministrului îi face pe unii oameni să se întrebe dacă nu cumva acesta este prea bogat pentru a înţelege luptele de zi cu zi ale alegătorilor. În afară de asta, este uimitoare comparaţia cu regele - Charles al III-lea (73 de ani) şi Regina Consoartă Camilla, care au împreună o avere de numai 350 de milioane de lire sterline.

Noul premier rivalizează cu regele şi în ceea ce priveşte numărul de reşedinţe oficiale, deşi acestea nu sunt la fel de somptuoase precum binecunoscutele palate şi castele britanice ale monarhiei. Rishi Sunak, care a primit ieri mandat de formare a guvernului de la Regele Charles al III-lea, are patru proprietăţi răspândite în întreaga lume şi evaluate la peste 15 milioane de lire sterline. Sunak, soţia sa, şi cele două fiice, Krishna şi Anoushka, îşi petrec cea mai mare parte a săptămânii la casa lor cu cinci dormitoare din Kensington, vestul Londrei, care este estimată de agenţii imobiliari la 7 milioane de lire sterline. 

Doar încălzirea piscinei îl costă 14.000 de lire sterline

Rishi Sunak își petrece zilele libere la casa din North Yorkshire. Foto: Getty Images
Rishi Sunak își petrece zilele libere la casa din North Yorkshire. Foto: Getty Images

În weekend, ei se retrag într-un conac georgian din satul pitoresc Kirby Sigston, aflat în North Yorkshire. Casa, pe care cuplul a cumpărat-o cu 1,5 milioane de lire sterline înainte ca Sunak să fie ales parlamentar în 2015, valorează acum mai mult de 2 milioane de lire sterline şi a fost transformată într-un refugiu somptuos, cu o piscină interioară de 400.000 de lire sterline, sală de sport, studio de yoga, cadă cu hidromasaj şi teren de tenis. Doar pentru încălzirea piscinei uriaşe costul se poate ridica la 14.000 de lire sterline pe an.

Regele Charles al III-lea are o casă tradițională în Viscri, unde venea des pentru relaxare
Regele Charles al III-lea are o casă tradițională în Viscri, unde venea des pentru relaxare

Pe lângă conacul din Yorkshire şi casa din Kensington, familia Sunak deţine un apartament pe Old Brompton Road din vestul Londrei pentru vizitarea familiei şi un penthouse pe plaja din Santa Monica, evaluat la 5,5 milioane de lire sterline. Regele Charles al III-lea are însă proprietăţi şi în România, mai precis la Viscri (Braşov) şi în Valea Zălanului (Covasna).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net