Trei o fi număr magic? Liz Truss, noul premier al Angliei, protagonista unui celebru amantlâc!

Ultima actualizare:

La revedere, Boris Johnson. Bun venit, Liz Truss! Marea Britanie marchează un moment istoric, Truss devenind a treia femeie care ocupă postul de prim-ministră a țării.

Liz Truss va fi numită prim-ministră a Marii Britanii. Foto: Getty
Liz Truss va fi numită prim-ministră a Marii Britanii. Foto: Getty

Viața acesteia este departe de a fi una monotonă, așa cum am tinde să credem. Liz Truss a debutat în politică, de partea liberal-democraților, dar a sărit în tabăra conservatorilor, a căror lideră a ajuns.

Un personaj al extremelor, care se adaptează din mers

Nu a fost de acord cu ieșirea Marii Britanii din UE, dar a susținut Brexit, atunci când a văzut rezultatele referendumului britanic. De asemenea, în plan personal, a fost protagonista unei veritabile telenovele!

În anul 2000, Liz Truss s-a măritat cu Hugh O'Leary. În ciuda faptului că cei doi păreau un cuplu împlinit, din relația lor rezultând doi copii, Truss a călcat strâmb.

Vezi și: Boris Johnson, cu un picior afară din Parlament! I-a blamat grav pe Conservatorii care l-au îndepărtat: „Misiune îndeplinită”

Din 2004 până în 2005, viitoarea prim-ministră a Marii Britanii a avut o relație extraconjugală cu un membru al parlamentului englez, Mark Field, căsătorit și el, la rândul său.

Partidul Conservator îl numise pe acesta drept mentorul ei profesional. Chiar dacă mentoratul a „derapat” în amantlâc, mariajul Lizei cu Hugh a supraviețuit telenovelei.

Căsnicia a fost salvată

Anul acesta, ea a recunoscut că „pun preț pe valorile religiei creștine și pe cele promovate de Biserica engleză, dar nu sunt o practicantă devotată”.

Liz Truss a câştigat în faţa lui Rishi Sunak competiţia internă din cadrul Partidului Conservator britanic după demisia premierului Boris Johnson, urmând să fie nominalizată pentru postul de premier, transmite Adevărul.

În tinerețe, Truss a militat pentru legalizarea canabisului și pentru abolirea monarhiei. Ironic, Regina Elisabeta a II-a o va numi în postul de premier.

Platforma noii prim-ministre are ca obiectiv prioritar reducerea facturilor la utilități, din Marea Britanie, un subiect care ar trebui să fie în fruntea listei oricărui lider european, de altfel.

Citește și: Nu are pic de rușine! Boris Johnson, protagonistul mai multor momente penibile

Femeile care au fost prim-ministre ale Marii Britanii sunt Margaret Thatcher, renumita „Doamnă de fier”, din 1979, până în 1990. iar între 2016 și 2019, șefa Guvernului britanic a fost Theresa May.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net