Nu are pic de rușine! Boris Johnson, protagonistul mai multor momente penibile

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat joi că va demisiona. Politicianul renunță la funcția de lider al Partidului conservator odată ce succesorul său va fi ales, iar decizia a fost luată după un nou scandal care a lovit din plin guvernul britanic. Situația, însă, nu este una singulară. Haideți, deci, să descoperim cele mai jenante ipostaze în care omul politic a fost surprins, pe perioada mandatului.

A fost nevoie de 57 de demisii în cadrul guvernului britanic pentru a-l convinge pe Boris Johnson că este imperios necesar să facă același pas. Totuși, a asigurat că un premier „nu pleacă în plină criză”, dar este cert că și-a dat seama că el a contribuit, în mare parte, la criza despre care vorbește. Spre exemplu, criticii politici l-au acuzat deseori că nu respectă procedurile din cadrul guvernului.

S-ar putea să îți placă și: Conexiunea neașteptată dintre Regina Elisabeta a II-a și Boris Johnson!: «Îi purta o simpatie maternă»

Să nu uităm de momentul în care Boris a decis să îi ceară reginei Elisabeta a II-a să închidă Parlamentul timp de cinci săptămâni, în mijlocul unei crize cauzate de Brexit. Monarhul a făcut acest lucru, pentru că îndatoririle sale nu prevăd niciun fel de implicații politice, însă gestul său a ridicat suspiciuni potrivit cărora ar fi încălcat legea, de dragul premierului. Atunci, Johnson i-a cerut scuze în persoană, pentru situația inconfortabilă în care a pus-o.

Boris Johnson, premier în Regatul Unit, rege în scandaluri de talie mondială

Printre primele scandaluri în care premierul britanic a fost implicat are legătură cu renovarea locuinței sale de serviciu. A fost acuzat de corupție, după ce au fost interceptate o serie de mesaje WhatsApp, în care el cerea fonduri unui donator al Partidului Conservator pentru a reamenaja locuința din downing Street. Lucrările au costat aproximativ 200.000 de lire sterline. Johnson nu a raportat donațiile, iar Partidul Conservator a fost amendiat cu aproape 18.000 de lire anul trecut.

Nu rata nici: Imagini jenante cu Boris Johnson, publicate chiar de televiziunea rusă de stat

Anul trecut, Johnson a încercat să-i determine pe parlamentarii conservatori să voteze în favoarea anulării suspendării unui coleg. Owen Peterson, un cunoscut conservator, fost ministru de cabinet, se confrunta cu o suspendare de 30 de zile, după ce ar fi încălcat flagrant regulile. În urma reacțiilor pe care le-a primit, Boris Johnson a renunțat la a-i face lobby prietenului său, iar Paterson a demisionat din Parlamentul Regatului Unit.

Prim-ministru pe timp de zi, petrecăreț cu normă întreagă la lăsarea serii

Boris Johnson a avut de îndurat luni întregi de critici din cauza petrecerilor fastuoase pe care le-a organizat la reședința din Downing Street, sfidând normele de distanțare socială impuse de pandemia de COVID-19. Mai multe informații și imagini din timpul rave-urilor au fost publicate de numeroase publicații din Marea Britanie în timpul lockdown-ului.

Cel mai penibil moment a fost, fără doar și poate, în ajunul înmormântării prințului Philip, când regina Angliei a fost forțată să stea singură, din cauza regulilor stricte din Regatul Unit. Boris Johnson s-a distrat copios la o băută zdravănă, într-un moment în care întreaga națiune era în doliu. Johnson a fost amendat de Poliția Metropolitană a Londrei pentru că a participat la o petrecere în sediul guvernului, fiind primul premier al Marii Britanii din istorie care a încălcat legea, în timp ce era în funcție.

La lista de mai sus adăugăm și câteva vacanțe, în care prim-ministrul ar fi plecat pe banii contribuabililor, se arată în france24 și o serie de scandaluri sexuale în care au fost implicați mai mulți membri ai Parlamentului pe care Boris Johnson i-a susținut.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net