Regele Charles și Camilla rup tradiția de secole a dinastiei britanice! Decizia istorică celor doi

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii și regina consoartă Camilla au de gând să facă câteva schimbări radicale în ceea ce privește regulile monarhiei regale. Potrivit unui expert regal, Charles nu și-ar dori să locuiască la Palatul Buckingham, iar regina consoartă refuză onoarea de a purta coroana «sângeroasă» a regretatei regine Elisabeta a II-a. 

Regele Charles și Camilla rup tradiția de secole a dinastiei britanice! (sursa FOTO Getty)
Regele Charles și Camilla rup tradiția de secole a dinastiei britanice! (sursa FOTO Getty)

Odată cu instalarea noii monarhii la conducerea Marii Britanii, vor avea loc și câteva schimbării destul de radicale, care vor marca o nouă era în istoria Angliei. Este cunoscut faptul că Palatul Buckingham este reședința familiei regale, însă Regele Charles ar putea schimba acest lucru, deoarece preferă casa unde locuiește de peste 20 de ani.

Un expert regal, Charlotte Griffiths, a menționat că din momentul în care a fost declarat monarh al Angliei, Charles, alături de regina consoartă, Camilla, locuiesc fie în Clarence House, fie în Highgrove House din Gloucestershire. De aceea este posibil ca Charles să transforme Palatul Buckingham într-un muzeu și să meargă acolo doar pentru ocazii speciale și întâlniri oficiale cu lideri politici, notează OkMag.ro

Lui Charles îi place foarte mult Clarence House și toată lumea de acolo și nu este atât de atașat de Palatul Buckingham. Așadar, cred că dacă vor fi făcute tăieri de personal, se va întâmpla la Palatul Buckingham. Și nu se va muta acolo prea curând”, a menționat Griffiths.

Camilla regina consoartă are și ea propriile sale planuri în ceea ce privește conduita, la încoronarea Regelui Charles al III-lea, ce va avea loc pe 6 mai 2023, la Westminster Abbey.

Motivul pentru care Camilla a refuzat să poarte coroana Reginei Elisabeta

Regina consoartă va face un gest fără precedent în istoria Marii Britanii și va refuza să poarte coroana regretatei suverane, Regina Elisabeta a II-a, iar motivul este unul disputat de ani de zile. Coroana, transmisă de generații reginelor Angliei, e decorată cu așa-zisul «diamant sângeros», diamantul Koh-i-Noor. 

Această decizie a Camillei are de-a face cu noile valori ale monarhiei regale, ce sunt menite să reflecte societatea actuală, «rolul monarhului de astăzi și felul în care acesta privește spre viitor», notează The Telegraph. 

Reprezentantul partidului aflat la conducere în India a reluat recent subiectul diamantului Koh-i-Nor și trecutul său controversat. 

Folosirea coroanei Koh-i-Noor aduce înapoi amintiri dureroase din trecutul colonial. Cinci până la șase generații de indieni au suferit sub mai multe dominații străine timp de peste cinci secole. Ocaziile recente, cum ar fi moartea Reginei Elisabeta a II-a, încoronarea noii Regine Camilla și utilizarea coroanei Koh-i-Noor readuc poporul hindus înapoi în zilele Imperiului Britanic.

Se presupune că regina consoartă Camilla va purta coroana Reginei Adelaide din 1831.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net