A fost «bătaie» pe o copie a tabloului pictat de Regele Charles al III-lea! Iată cu ce sumă uriașă s-a vândut

#Casa Regală a Marii Britanii

Copia unui tablou realizat de Regele Charles al III-lea al Marii Britanii (73 de ani) s-a vândut cu aproape de 10 ori estimarea initială, la licitația „The Scottish Home” organizată de Bonhams, joi (20 octombrie 2022).

Copia printată a tabloului a fost vândută la licitația la licitație (Foto: Profimedia)
Copia printată a tabloului a fost vândută la licitația la licitație (Foto: Profimedia)

Citește și: Ce poză ține regele Charles în birou, la vedere? Toți au fost luați prin surprindere

„Nu cred că am văzut vreodată atâtea oferte”  

Este una dintre cele 100 de copii existente cu tabloul - în care este pictat în acuarele Castelul Balmoral, reședința regală din Scoția, unde a murit Regina Elisabeta a II-a pe 8 septembrie. Copia printată a tabloului a fost vândută cu nu mai puțin de 5.735 de lire sterline (aproximativ 6.500 de dolari), deși a fost estimată inițial la doar 600 de lire sterline (675 de dolari).

Iată și: Cea mai grea zi pentru Camilla și regele Charles: „amândoi au izbucnit în lacrimi!”

Licitația, la care au participat potențiali cumpărători online din întreaga lume, a fost transmisă în direct pe site-ul Bonhams. „Nu cred că am văzut vreodată atâtea oferte de pre-vânzare, așa că mă tem că vor fi mulți oameni aici foarte dezamăgiți când nu vor cumpăra asta”, a declarat evaluatorul Hamish Wilson.

Vezi și: Băutura pe care regele Charles al III-lea o consumă zilnic

Licitația a fost deschisă la 3.000 de lire sterline și ciocanul a anunțat închiderea sa câteva minute mai târziu, tabloul fiind vândut cu dublul sumei de deschidere. Wilson a declarat, miercuri, pentru CNN că interesul s-ar fi putut datora, în mare parte, faptului că Balmoral a fost locul în care regina Elisabeta a II-a și-a petrecut ultimele zile din viață luna trecută. „Are o rezonanță la nivel mondial”, a spus el, adăugând că interesul poate fi determinat și de posibilitatea ca aceasta să fie prima operă de artă a unui monarh în viață, oferită la licitație. „Este un eveniment rar”, a mai spus el.

Te-ar putea interesa și: Regele Charles al III-lea, lovitură pentru prințul Harry! Archie și Lilibet sunt implicați

Regele Charles a pictat tabloul original în anul 2001, iar copia este semnată și datată în creion. De asemenea, aceasta a fost vândută înrămată și cu un certificat de autenticitate. Este cunoscută deja pasiunea lui Charles pentru pictură. El a descris acest hobby drept „relaxant și terapeutic.

Află și: Bijuteria la care regele Charles al III-lea nu renunță niciodată

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net