Înduioșător! Gestul regelui Charles și al Camillei pentru o britanică care a împlinit 100 ani

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

O britanică, care a împlinit recent venerabilă vârstă de 100 de ani, a avut parte de o surpriză de proporții din partea Regelui Charles și a Camillei. Suveranul și regina consoartă au făcut un gest cu adevărat special pentru bătrână, chiar cu ocazia zilei sale de naștere, întâmplare ce i-a adus lacrimi de bucurie.

 Gestul regelui Charles și al Camillei pentru o britanică care a împlinit 100 ani (FOTO Getty)
Gestul regelui Charles și al Camillei pentru o britanică care a împlinit 100 ani (FOTO Getty)

Ruth Park-Pearson, o britanică care s-a născut la 21 octombrie 1922, la Glasgow, și-a celebrat recent a 100-a aniversare. Cu această ocazie a avut parte și de o surpriză foarte specială. Este vorba chiar de Regele Charles al III-lea și regina consoartă Camilla care au făcut un gest cu adevărat superb pentru femeia în vârstă de 100 de ani. 

Citește și: Cine este prințul Edward, fratele regelui Charles III, și ce scop are vizita lui în România

Monarhul și soția i-au trimis bătrânei o felicitare în semn de apreciere, la celebrarea a 100 de ani de viață. Felicitarea îi înfățișează pe Charles și Camilla împreună, fotografia fiind făcută în 2018. 

Bătrâna Ruth, o veterană din cel de-Al Doilea Război Mondial, care servit în Serviciul Naval Regal al Femeilor, a fost nespus de fericită că suveranul Marii Britanii și regina consoartă au făcut un asemenea gest. Femeia locuiește, în prezent, la North Yorkshire și a celebrat acest prag impresionant al vieții sale înconjurată de cei șase copii, 13 nepoți și 25 de strănepoți, notează Daily Mirror

Felicitarea britanicilor de către monarh, o tradiție de peste un secol

Gestul monarhului de a felicita un cetățean la împlinirea a 100 de ani de viață este într-adevăr unul impresionant, însă Marea Britanie a făcut o adevărată tradiție din acest fapt. 

În fiecare an, mii de felicitări sunt trimise de la Palatul Buckingham către britanicii care sărbătoresc a 100-a și a 105-a aniversare a vieții lor. 

Cuplurile care celebrează 60, 65 și 70 de ani de la nuntă au de asemenea toate șansele să primească o felicitare specială din partea Casei Regale. Felicitarea cetățenilor la împlinirea a 100 de ani și a cuplurilor care sunt căsătorite de peste 60 de ani e o tradiție care datează din 1917, din timpul domniei regelui George al V-lea.

Primele felicitări au fost trimise de regele George al V-lea sub forma unor telegrame.

Cine este britanicul a care a primit ultima scrisoare din partea Elisabetei a II-a?

În timpul domniei îndelungate a reginei Elisabeta a II-a, aproximativ 1,3 milioane de felicitări au fost trimise pentru a marca zilele de naștere și aniversările cetățenilor din Marea Britanie.

În septembrie, un băiețel de cinci ani a fost ultimul britanic care a primit o scrisoare din partea reginei Elisabeta a II-a. Micuțul James McConnell a scris o scrisoare emoționantă către regretatul monarh pe când se afla într-o călătorie cu familia sa la Londra, în timpul Jubileului de platină.

Tatăl său, Graeme McConnell, a rămas uluit când James a primit o felicitare de la Palatul Buckingham vineri, 9 septembrie, chiar la o zi după ce Elisabeta a II-a a murit.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net