Femeia, care a scos-o din cursa prezidențială pe Șoșoacă, a deschis șampania de aur:„Șoșoacă, știi să croșetezi?”

6 octombrie 2024 10:59   Național
Ultima actualizare:

Europarlamentara Diana Șoșoacă a fost eliminată de pe lista candidaților la prezidențialele care vor avea loc la sfârșitul anului în România. Judecătorii CCR au invalidat sâmbătă decizia Biroului Electoral Central privind candidatura acesteia. Se știe și cine a avut un rol esențial în eliminarea Dianei Șoșoacă din cursa pentru președinție. Amalia Bellantoni este femeia care a deschis șampania de aur la aflarea veștii și într-un Live pe Facebook a spus tot.

Cine este Amalia Bellatoni

Amalia Bellantoni, un nume vizibil în spațiul public românesc în ultima perioadă, prin activitatea sa politică, cât și prin participările la diverse emisiuni televizate, a jucat un rol esențial în invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024.

Ea este una dintre cele două persoane care au depus contestații la CCR.

Bellantoni a fost stewardesă pentru mai multe companii aeriene, o profesie la care a renunțat după ce l-a cunoscut pe soțul ei, italianul Domenico Bellantoni.

Ulterior, au deschis împreună un restaurant în București, iar Amalia a devenit cunoscută publicului din România prin participarea la emisiunea de gătit „Chefi la cuțite”.

A urmat înscrierea în partidul SOS România, condus de Diana Șoșoacă.

Bellantoni a candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași de pe poziția 12 pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare.

În vara acestui an, Șoșoaca a exclus-o pe Bellatoni din partid, după ce aceasta din urmă a acuzat-o de o conducere dictatorială.

Bellatoni nu a iertat-o și imediat după ce Diana Șoșoacă și-a depus candidatura la prezidențiale, Bellatoni a depus o contestație la Biroul Electoral Central, susținând că semnăturile strânse pentru susținerea Dianei Șoșoacă sunt false.

Amalia Bellatoni a deschis „șampania de aur”

Amalia Bellatoni a intrat în direct pe Facebook, imediat după ce televiziunile au difuzat informația privind invalidarea Dianei Șoșoacă. Ea a mulțimit CCR pentru decizie și a spus că Diana Șoșoacă „nu avea ce să caute” să candideze la prezidențiale.

„O să deschid o șampanie pentru toată lumea! Este zi națională! Este istorie!

Uite la masa asta stătea Șoșoacă și ne spunea cum e să fi patriot! Multțumesc celor de la Curtea Constituțională care au analizat sesizarea și au făcut ce trebuie!

„După ce a devenit europarlamentar, a dat afară pe toată lumea!

M-a dat afară și pe mine! Așa că șampaniile acestea le voi deschide astăzi în cinstea invalidării lui Șoșoacă la Prezidențiale. Asta înseamnă că statul român funcționează!”, a mai spus Bellantoni.

Mai multe