Femeie din Republica Moldova care locuiește într-un parc din Italia: „M-a abandonat așa cum ai face cu un câine"

25 martie 2024 19:53   Național

O femeie, de 34 de ani, originară din Republica Moldova locuiește, de o săptămână, într-un parc din Italia. Acum, fără un permis de ședere valabil, femeia solicită ajutor. S-a adresat la o asociație care acordă asistență femeilor, însă nu a primit un răspuns. Într-un final, aceasta a apelat la jurnaliștii italieni.

Iuliana, strigăt după ajutor 

Ajunsă în Italia cu un copil în pântece și cu speranța și entuziasmul celor care cred într-un viitor mai bun, Iuliana a locuit în Brandizzo și Sondrio, unde a lucrat până în 2022 și a construit o bucată din viața ei. Despărțirea de partenerul ei italian și de fiul ei a marcat începutul unei perioade de instabilitate. Iuliana și-a căutat apoi confortul și un nou început într-o altă relație, dar și asta s-a terminat prost și a rămas singură. „M-a abandonat așa cum faci cu un câine” , le-a spus aceasta polițiștilor, scrie giornalelavoce.it

În această situație vulnerabilă, Iuliana , în ultimele zile, apelase la o asociație care acordă asistență femeilor, sperând să găsească sprijin și înțelegere. Cu toate acestea, nu a primit un răspuns, iar ea a rămas singură, confruntându-se cu lupta pentru supraviețuire.

„Caut doar o casă și un loc de muncă"

Acesta este motivul pentru care Iuliana își găsise refugiu într-o mică grădină din Brandizzo.„Nu vreau nimic din Italia. Caut doar o casă și un loc de muncă", a spus polițiștilor. „Permisul de ședere mi-a expirat și asta mă împiedică să fac ceva”. Presă italiană îndeamnă oamenii care doresc să ofere ajutor Iulianei și să-i ofere un acoperiș deasupra capului chiar și temporar.

Strigăt după ajutor 

Anul trecut, o tânără încercată de viață a apelat tot la bunătatea oamenilor pentru a reuși să depășească perioada grea în care se afla. Casa în care locuia cu tatăl său i-a luat foc. Imediat după, ea și-a pierdut și job-ul, pe motiv că problemele ei sunt un impediment în continuarea serviciului. Cristina Emilia a fost dată afară de șefii săi care au fost puși la curent cu situația ei și au decis întocmai să scape de ea. Tânăra și-a expus povestea vieții sale pe contul de Facebook, acolo unde și-a datele personale pentru a putea fi ajutată de oamenii cu suflet mare.

Mai multe