Fetiță româncă de doar 12 ani, exploatată sexual la Paris cu acordul familiei. Ce sumă primeau părinții

9 martie 2023 7:40   Național

O fetiță de doar 12 ani din Călăraşi a fost exploatată sexual, la Paris, de către un francez. Mai grav de atât este faptul că la toate aceste orori au fost implicați chiar și părinţii minorei. Aceștia și-ar fi dat acordul pentru toate lucrurile care s-au întâmplat în schimbul unor sume uriașe de bani primite de la un francez, potrivit IGPR, scriu cei de la Agerpress.

Tatăl minorei este suspectat de faptul că, în perioada ianuarie - februarie 2023, a aplicat rele tratamente fiicei sale, în scopul exploatării sexuale a acesteia de către un francez, în schimbul a aproape 90.000 de euro.

„La data de 3 martie, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a fost informat de către Biroul Ataşatului de Afaceri Interne al MAI din Paris cu privire la faptul că o minoră, de 12 ani, de cetăţenie română, a fost victima unei infracţiuni de natură sexuală, în Paris, Franţa, la data de 19 februarie 2023, în exploatarea minorei fiind implicaţi chiar părinţii acesteia”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Mama minorei și francezul, arestați. Tatăl a fugit din Franța

Din Ancheta făcută de către polițiști a reieşit că părinţii fetei ar fi primit sume fabuloase de bani de la un francez, în schimbul exploatării sexuale a fetei.
Mama minorei şi cetăţeanul francez au fost arestaţi preventiv de poliţia franceză. Aceștia au fost acuzaţi de trafic de fiinţe umane şi agresiune sexuală asupra unui minor. Tatăl fetei a reușit să fugă din Franţa împreună cu cei doi copii ai săi, printre care şi victima.

Însă, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională a ajutat la schimbul de informaţii dintre Poliţia Franceză şi Poliţia Română. În acest mod, Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi a realizat o anchetă pentru a o găsi pe fată şi pe tatăl ei. Așa s-a descoperit că ei erau în România.

DGASPC a preluat minora, iar tatăl a fost arestat

Acum trei zile, pe 6 martie, autorităţile franceze au introdus în Sistemul de Informaţii Schengen o semnalare pe numele acuzatului, tatăl copilei, solicitându-se arestarea acestuia, și predarea, în baza unui mandat european de arestare.

Ieri, 8 martie, în urma investigaţiilor desfăşurate în cauză, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi au găsit și fata şi pe tatăl acesteia. DGASPC Călăraşi a preluat minora, iar tatăl a fost reţinut, în vederea punerii în executare a mandatului european de arestare, emis de către autorităţile franceze.

Mai multe