Haos la metrou. O stație a fost închisă după ce a avut loc o tentativă de suicid. Se circulă în sistem pendulă pe mai multe tronsoane

2 septembrie 2024 4:55   Național

Luni dimineața, metroul bucureștean a fost cuprins de haos, după ce a avut loc o tentativă de suicid în stația Petrache Poenaru. Incidentul a cauzat închiderea stației și perturbarea gravă a traficului, trenurile circulând în sistem pendulă pe mai multe tronsoane.

Stația Petrache Poenaru, închisă după o tentativă de suicid

Conform comunicatului Metrorex, luni, 2 septembrie 2024, la ora 05:48, în stația de metrou Petrache Poenaru, linia 2, a avut loc o posibilă tentativă de suicid. În urma acestui eveniment regretabil, circulația trenurilor a fost reorganizată, iar echipaje ale SMURD și anchetatori s-au deplasat imediat la fața locului pentru a interveni.

Stația de metrou Petrache Poenaru a fost închisă temporar pentru a permite intervenția autorităților și desfășurarea anchetei. În prezent, nu există informații oficiale cu privire la starea persoanei implicate în incident.

Circulație în sistem pendulă pe mai multe tronsoane

Ca urmare a incidentului, Metrorex a decis reorganizarea traficului subteran, trenurile de metrou circulând în sistem pendulă pe următoarele tronsoane:

Linia 1: Stațiile Dristor 2 - Gara de Nord 1

Linia 1: Stațiile Republica - Eroilor 1

Această reorganizare a circulației a cauzat întârzieri semnificative și a afectat mii de călători care se deplasau în această dimineață spre locurile de muncă și alte destinații.

Deocamdată, nu există o estimare clară privind durata acestor perturbări. Circulația normală va fi reluată doar după finalizarea intervențiilor la fața locului și a anchetei desfășurate de autorități.

Nu este un caz singular. Recent, pe 8 august, un alt incident a avut loc la metroul bucureștean. Un bărbat s-a urcat pe o garnitură la stația Piața Victoriei și a încercat să pulverizeze substanțe dintr-un extinctor. A fost prins rapid de polițiști, dar situația a generat panică și a impus evacuarea trenului. Un incident similar a avut loc în stația Piața Romană, unde un alt bărbat a pulverizat substanțe într-o garnitură, determinând evacuarea de urgență a călătorilor.

Mai multe