Hotelierii vin cu primele oferte pentru iarnă! Cât trebuie să cheltuie turiștii pentru câteva nopți de cazare în Maramureș

12 august 2024 18:34   Național

Chiar dacă nici măcar nu am ajuns la jumătatea lunii august, hotelierii deja au venit cu primele oferte pentru vacanța de iarnă! Din păcate, românii care își doresc o vacanță în Maramureș în perioada sărbătorilor vor avea parte de o surpriză neplăcută.

De abia am intrat în ultima lună de vară, dar ofertele hotelierilor pentru vacanța de iarnă deja ne sunt disponibile! Cei care își doresc să mai prindă rezervări de Crăciun și de Revelion deja încep să se gândească unde vor să meargă, iar una dintre alegerile cele mai populare atunci când vine vorba despre vacanța de iarnă este Maramureș.

Cu toate acestea, se pare că turiștii trebuie să știe că prețurile urmează să fie cu undeva în jur de 5% mai mari decât anul trecut.

Hotelierii vin cu primele oferte pentru vacanța de iarnă

Turiștii români deja fac rezervări la Cavnic, chiar dacă prețul pentru cazare este ceva mai ridicat.

„Cererea pare a fi mai mare decât anul trecut. Cu siguranţă, până la iarnă, gradul de ocupare va fi undeva la 100% pe perioadele de Crăciun, Revelion şi cele de vacanţă. Cea mai mare cerere o avem momentan pentru perioada de vacanţă şcolară, ne referim aici în special pentru perioada 22 februarie + 1 martie”, a explicat administratora unuo hotel din Cavnic, potrivit observatornews.ro.

Prețurile sunt mai mari decât anul trecut

Pentru patru nopți de cazare, împreună cu mic dejun și cină, prețul începe de la 1.000 de lei pe persoană, la o stațiune. Cu toate acestea, chiar dacă prețurile au crescut chiar și la căsuțele tradiționale din Cavnic, hotelierii tot se pregătesc pentru un număr mare de vizitatori.

„Cum spune proverbul românesc, cei harnici îşi fac vara sanie. Şi noi ne pregătim pentru pachetele de sărbători, avem pachete foarte atractive, preţul este cu 5% mai mare decât anul trecut”, a spus administratoarea unei pensiuni tradiționale, Adina Costinar.

Mai multe