Imagini virale. De câți jandarmi a fost nevoie pentru o lebădă rătăcită în traficul din Arad

1 februarie 2024 12:33   Național
Ultima actualizare:

Una dintre lebedele de pe Lacul Pădurice din Arad a pornit la plimbare pe Bulevard, miercuri seara, fiind nevoie de toată priceperea jandarmilor pentru a o convinge să se întoarcă „acasă.” Un videoclip postat pe rețelele sociale a ajuns deliciul internauților. Șase jandarmi au fost filmați când încercau „dirijeze” pasărea spre lac. Lebăda mergea pe jos, iar jandarmii după ea. Pasărea a trecut prin centrul oraşului, în mijlocul traficului şi în zona liniilor de tramvai. Imaginile s-au viralizat pe reţelele sociale.

Intervenția jandarmilor, filmată de șoferii din trafic

Pe un lac din centrul oraşului Arad, situat în vecinătatea uneia dintre cele mai aglomerate intersecţii rutiere, s-au stabilit trei lebede în ultimele săptămâni, iar adesea acestea sunt văzute că se plimbă pe spaţii verzi, pe trotuare sau chiar în mijlocul traficului.

Miercuri seară, jandarmii au intervenit pentru a alunga una dintre păsări pentru că se plimba printre liniile de tramvai şi prin sensul giratoriu de lângă lac. Intervenţia a fost filmată de şoferi şi trecători, iar imaginile au devenit virale în spaţiul online şi au provocat numeroase comentarii amuzante.

Mesajul Jandarmeriei 

Reprezentanţii Jandarmeriei Arad au transmis că s-a dorit salvarea păsării. Mesajul a fost postat pe pagina de facebook.

„Lacul lebedelor nu este pe linia de tramvai! Desigur, situaţia poate părea amuzantă la prima vedere - şase jandarmi alungând o lebădă! Deşi în prima instanţă aceasta poate părea o poveste amuzantă, adevărul este că maiestuoasa pasăre se afla în pericol de a fi accidentată, fiind total dezorientată în mijlocul oraşului Arad. Lebăda, în căutare de hrană, speriată şi rătăcită pe liniile de tramvai, a fost ghidată în siguranţă spre Lacul Pădurice. Gestul colegilor noştri ne reaminteşte că orice fiinţă, indiferent de specie, merită tratată cu grijă, respect şi dragoste", a transmis Jandarmeria.

Biologul arădean Gabriel Herlo spune că lebedele au apărut în centrul oraşului în luna decembrie şi că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, a fost solicitat să salveze una dintre păsări, care părea rătăcită în zona unui mall. Pasărea respectivă făcea parte dintr-un grup de trei care s-au stabilit pe Lacul Pădurice şi a fost dusă la un cabinet veterinar, unde a rămas sub supraveghere câteva zile, ulterior fiind eliberată.

Mai multe