Incendiu la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin. De la ce ar fi izbucnit focul

13 decembrie 2023 8:06   Național

A fost panică, azi-noapte, la Spitalul de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Un incendiu a izbucnit între cele două clădiri ale unităţii medicale, după ce PFL-ul s-ar fi aprins din senin.

De la ce ar fi pornit focul 

Autoritățile au fost în alertă, noaptea trecută, la Drobeta Turnu Severin. S-a dat alarma despre existența unui incendiu la spitalul județean, scrie Antena3 CNN.ro. Pompierii au găsit fum, care se manifesta la pereții a două clădiri: imobilul existent, vechi și cel nou construit, unitatea sanitară fiind în reabilitare.

Detașamentul Drobeta a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă. Nu a fost nevoie de evacuarea unor persoane. „Cel mai probabil, cauza incendiului este un scurtcircuit. Spitalul județean se află în administrarea Consiliului Județean Mehedinți", a declarat Aladin Georgescu, președintele Consiliul Județean Mehedinți. Focul ar fi pornit din cauza unor lucrări de reabilitare. Incidentul s-a produs la doar o zi de la vizita ministrului Sănătăţii Alexandru Rafila. 

Incendiu devastator, 4 oameni au murit 

Recent, 4 oameni au murit și peste 200 de persoane au fost evacuate după ce un incendiu devastator a izbucnit în apropierea morgii spitalului San Giovanni Evangelista din suburbia romană Tivoli. Incendiul a izbucnit la subsol, unde se afla morga și s-a răspândit rapid în zona unității de primiri urgențe de la etajul de deasupra. Procuratura din Tivoli a deschis o anchetă, iar asupra persoanelor decedate se vor efectua autopsii pentru a se stabili cauza morţii.

Incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

După doi ani de la izbucnirea incendiului la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, în urma căruia 7 persoane și-au pierdut viața, analiza Institutului Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Minieră si Protecție Antiexplozivă - INSEMEX arăta, recent, cum s-a produs tragedia. 

Vinovatul principal este spitalul. Lipsa aerisirii spațiilor din saloane, cât și lipsa unor senzori care să avertizeze despre concentrațiile de oxigen, plus o topire efectivă a lămpii de iluminat din tavan. Aș adăuga aici și o lipsă a personalului care ar fi trebuit să vegheze monitoarele din terapie intensivă și să observe cum, efectiv, pacientul lua foc în pat.

Ne amintim că șapte persoane au murit într-un incendiu izbucnit pe 10 octombrie 2021 la secția de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța.

Mai multe