Zeci de pacienți au fost evacuați în miez de noapte, după un incendiu izbucnit la un spital privat din Cluj-Napoca

Ultima actualizare:

S-a activat planul roşu de intervenţie, aseară, în Cluj-Napoca, după ce la un spital privat din oraş a izbucnit un incendiu.

Incendiu într-un spital privat din Cluj-Napoca Foto: captură video
Incendiu într-un spital privat din Cluj-Napoca Foto: captură video

Zeci de persoane, pacienţi şi personal medical, au fost evacuate. Nimeni nu a fost rănit, iar bolnavii au fost duşi la alte spitale. Clădirea în care a izbucnit focul a rămas închisă peste noapte. 

Era în jurul orei 22.30 când a răsunat alarma de incendiu. Un fum negru a cuprins toate holurile spitalului cu cinci etaje.

Locul a fost împânzit de zeci de medici, paramedici, pompieri şi poliţişti. Unele dintre echipaje au stins focul, altele au luat toate saloanele la rând şi au scos pacienţii afară. S-au mobilizat inclusiv cei care locuiesc în zonă.

Incendiul de pe strada Frunzișului din Cluj Napoca s-a manifestat într-un spațiu exterior al spitalului privat, respectiv un garaj, existând riscul ca flăcările să se propage și la etajele superioare.

Planul roșu a fost dezactivat după miezul nopții

Planul roșu a fost dezactivat la ora 00:25. După lichidarea incendiului, în clădire au rămas doar anchetatorii, care au căutat indicii pentru a stabili de la ce anume a pornit focul. Astăzi se va decide când se vor putea întoarce pacienţii în spital.

Alte spitale au luat foc

Ne amintim că și în luna ianuarie a fost activat planul roșu la un spital privat din Constanța. Atunci, o reclamă luminoasă, montată aproape de acoperiş, a luat foc. Tot în luna ianuarie, a fost panică la Spitalul de Copii din Galați, după ce o lampă de iluminat a luat foc și s-a declanșat alarma anti-incendiu.

Iar dacă ne uităm ce s-a întâmplat în pandemie, zeci de incendii au avut loc la spitalele care au tratat pacienții cu COVID, în vârfurile valurilor epidemice, când secțiile unităților medicale erau pline. După un incendiu de la un spital din Piatra Neamț, când zece persoane au murit  la Secția ATI, un alt incendiu a avut loc la "Matei Balș" din Capitală, unde 4 pacienți au decedat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net