Incendiu la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara. O stație de oxigen a luat foc

Un incendiu a izbucnit, miercuri seara, la Spitalul de Copii din Timișoara. 25 de copii au fost evacuaţi. Din primele informații, focul ar fi izbucnit la camera tehnică. La fața locului s-a intervenit cu mai multe echipaje. 

Pompierii au intervenit în urma incendiului de la Spitalul de Copii din Timișoara Foto: Facebook
Pompierii au intervenit în urma incendiului de la Spitalul de Copii din Timișoara Foto: Facebook

Câte persoane au fost evacuate din spital 

Pompierii au fost alertați la ora 21.17 despre degajări de fum de la Spitalul de Copii din Timișoara și au trimis mai multe forțe acolo. Au fost evacuați 25 de copii, 14 medici și asistente și câțiva aparținători. Toți au fost mutați în clădirea principală a spitalului. Degajările de fum au venit, conform ISU Timiș, din sala de oxigen a spitalului. Nu sunt victime, iar incendiul a fost stins, scrie Observatornews.ro.

Mesajul celor de la Ministerul Sănătății

„În această seară, în camera tehnică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara au existat degajări de fum la echipamentul electric al unui compresor. Au fost evacuați în siguranță 25 de copii, 20 de aparținători și 14 cadre medicale. Pompierii au acționat pentru ventilarea spațiilor iar în urma verificărilor, s-a constatat că nu există niciun pericol. Copiii se vor reîntoarce în saloane", au transmis reprezentanții ministerului Sănătății.

Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara Foto: observator
Incendiu la Spitalul de Copii din Timișoara Foto: observator

Alt incendiu la Spitalul de Copii de la Timișoara

În toamna lui 2022, o zonă a Spitalului de Copii de la Timișoara a fost umplută de fum, după un incendiu la o stație de tratare a aerului. Peste 40 de copii au fost evacuați atunci. Fumul gros şi înecăcios umplea două etaje. 

Dominic Fritz primarul Timişoarei a anunţat atunci că noua clădire a spitalului de pediatrie, începută şi neterminată de peste un deceniu, urma să fie gata încă de anul trecut. Dar nu va putea fi inaugurată pentru că nu sunt fonduri pentru dotări.  

Managerul spitalului Ovidiu Adam declara la vremea aceea că nu a fost nimic serios, nu a fost incendiu propriu-zis, ci un scurt circuit la o staţie de tratare a aerului care a produs foarte mult fum. „S-au topit nişte fire de plastic şi a fumegat intens. În rest nu au fost alte probleme", susţinea managerul. 

Alt incident la începutul lunii decembrie 2022

Au fost degajări de fum la pediatria Spitalului „Louis Țurcanu” din Timișoara. Potrivit ISU Timiș, fumul provenea de la aparatul de RMN situat la parterul clădirii. Nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum. „După efectuarea recunoașterii s-a constatat că erau evacuări de heliu, provenit de la instalația de răcire a unui aparat RMN, situat la parterul clădirii”,  a transmis ISU.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net